PRESUDA RATKU MLADIĆU SVE BLIŽA! Očekuju se katastrofalne odluke

0

Darko Mladić se nada da će njegov otac da dođe u Srbiju. Ukoliko to ne bude slučaj, očekuje da od 1. jula dozvole posete, kako bi porodica mogla da ga vidi.

PAO DOGOVOR U PRIŠTINI Grčka donela odluku o Kosovu

Datum pojavljivanja izricanju presude Ratku Mladiću zakazan je za 8. jun, rekao je njegov sin Darko Mladić za Nezavisne novine, i dodao da će i on prisustvovati zajedno sa advokatom iz pravnog tima, Peta-Luiz Bagot, iz Engleske.

http://“SRBIJA ĆE SE KUPATI U KRVI!”

Darko je istakao da Bagotova nije nametnuti advokat, kako su preneli pojedini mediji, već savetnik u pravnom timu Ratka Mladića, duži vremenski period.

Od kako je počela pandemija koronavirusa, generalu Ratku Mladiću bilo je onemogućeno sastajanje sa timom odbrane, kao i da radi na pripremi iste. Njegovom advokatu Branku Lukiću nije bilo omogućeno ni da prisustvuje usmenoj raspravi po pitanju žalbe.

Dragan Ivetić, drugi advokat, kao član američke advokatske komore mogao je da prisustvuje izricanju presude, ali zbog je sprečen usled teške bolesti. Ono što je ohrabrujuće je usvajanje zahteva advokata odbrane od strane Apelacionog veća u Hagu, da pravna savetnica Peta-Luiz Bagot zastupa Mladića i prisustvuje donošenju konačne presude, u suprotnom bi im bio nametnut advokat za kojeg ne bi mogli da garantuju kakve uslove će da prihvati, istakao je generalov sin Darko Mladić za Nezavisne.

„Sada je definitivno da će general biti s jednom pravnom savetnicom u sudu, ja idem i biću tamo u posebnoj prostoriji i moći ću da gledam prenos uživo. Neću moći da ga gledam kroz staklo kao ranije u publici, ali ću biti u jednoj prostoriji pored njega“.

Podsećamo, Ratko Mladić je 2017. godine prvostepenom presudom osuđen na doživotnu kaznu zatvora. U avgustu 2020. godine iznesene su žalbe na presudu. Odbrana je tada zatražila oslobađajuću presudu po svim tačkama optužnice.

Darko Mladić se nada da će njegov otac da dođe u Srbiju. Ukoliko to ne bude slučaj, očekuje da od 1. jula dozvole posete, kako bi porodica mogla da ga vidi.

Istog dana kada je izricanje presude i sednica Saveta bezbednosti UN

Izricanje presude je zakazano za 15 časova u utorak 8. juna, a istog dana i sednica Saveta bezbednosti UN-a na kojoj se očekuje da Srbija bude kritikovana zbog nepoštovanja Suda u Hagu, zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Јojića. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne veruje u slučajnosti.

– Kako je to podešeno prosudite sami. Reći će vam neko da je redovna sednica Saveta bezbednosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaključite sami – istakao je Vučić.

(Espreso/Nezavisne)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime