PROCURILI TAJNI DOKUMENTI O RATU U UKRAJINI! Pentagon hitno reagovao, ali bilo je već kasno…!

0
Foto: Screenshot Youtube

Pentagon istražuje curenje poverljivih dokumenata o sukobu u Ukrajini na društvene mreže, prenosi Njujork tajms.

Ministarstvo odbrane SAD istražuje curenje poverljivih materijala na društvene mreže, koji opisuju stanje ukrajinske vojske i planove SAD i NATO-a da ojačaju Oružane snage Ukrajine, piše Njujork tajms.

PROČITAJTE I: ŠOK! OTKRIVENO KADA ĆE SE ZAVRŠITI RAT U UKRAJINI

„PUTINU JE OSTAO SAMO JEDAN POTEZ PRED ODLUČUJUĆI UDARAC!“ Dramatično upozorenje za Zapad

Reč je o dokumentima s početka marta. Prema pisanju publikacije, materijale navodno distribuiraju ruski provladini Telegram kanali. Istovremeno, nisu date konkretne publikacije na društvenim mrežama.

Napominje se da vlasti SAD rade na uklanjanju ovih dokumenata sa društvenih mreža, ali do četvrtka uveče to nisu uspele.

„Svesni smo objava na društvenim mrežama i naše odeljenje istražuje“, rekla je Sabrina Sing, zamenica portparola američkog Ministarstva odbrane.

List tvrdi da jedan od dokumenata sa oznakom „strogo poverljivo“ opisuje „status sukoba od 1. marta“.
Drugi materijal, kako prenose strani mediji , sadrži kratke informacije o 12 novoformiranih ukrajinskih brigada, od kojih devet izgleda obučavaju i snabdevaju Sjedinjene Države i druge članice Severnoatlantske alijanse.

 

U tajnom dokumentu se navodno navodi da se očekuje da šest od ovih devet brigada bude spremno do 31. marta, a ostale do 30. aprila. U materijalu se takođe ističe potreba za više od 250 tenkova i 350 borbenih vozila pešadije za ove formacije.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime