PUTIN NE ZABORAVLJA ZAPADU ONO ŠTO JE NATO URADIO SRBIMA Uništili su Jugoslaviju, ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu?

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin više puta je negativno govorio o NATO agresiji na SRJ 1999. godine.

„Naši američki partneri, da ih tako nazovemo, prethodnih godina su, kako bi navodno osigurali svoje interese i svoju bezbednost, hiljadama granica daleko od svoje teritorije, radili su surove stvari bez ikakve reakcije Saveta bezbednosti UN. Jugoslavija je bombardovana – pod kojim izgovorom? Gde je Jugoslavija, a gde su SAD? Uništili su tu državu“, rekao je Putin krajem prošle godine na proširenom sastanku kolegijuma Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

On je podsetio na sukobe i probleme sa kojima se suočavala tadašnja Jugoslavija, ali je zapitao ko je dao pravo Amerikancima da bombarduju jednu evropsku prestonicu.

„Niko! Oni su sami to odlučili, a sateliti su potrčali za njima i klimali glavom. To je sve međunarodno pravo“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da su Amerikanci ušli i u Irak, razorili tu zemlju i stvorili od nje leglo međunarodnog terorizma.

„Onda se pokazalo da su ih „obaveštajni podaci izneverili“. A kako su ušli u Siriju, šta, uz dozvolu Saveta bezbednosti? Ne. Rade šta god hoće“, rekao je Putin.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime