Putin OKRIVIO jednu veliku silu za sve! A zatim izdao NEVEROVATNO UPOZORENJE

0

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je Amerika kriva za napetost u Evropi. Moskva je maksimalno zabrinuta zbog toga što je u toku raspoređivanje elemenata američke protivraketne odbrane u blizini ruskih granica i ima puno pravo na vojno-tehnički odgovor, dodao je on.

„To što se sada dešava, ta napetost koja postoji u Evropi – to je njihova krivica“, rekao je Putin na kolegijumu Ministarstva odbrane u proširenom sastavu.

Kako je dodao, Rusija je na svakom koraku bila prinuđena da nekako odgovori, situacija se stalno pogoršavala i degradirala i danas je ponovo u situaciji da je prinuđena da donosi određene odluke.

Takođe je rekao da će Rusija preduzeti adekvatne vojno-tehničke korake u slučaju neprijateljskih poteza SAD.

„Imamo na to puno pravo“, rekao je Putin i dodao da Rusija ne traži nikakve ekskluzivne uslove već samo ravnopravnu i nedeljivu bezbednost u Evropi.

„Ukoliko se infrastruktura NATO bude pomerala i dalje i ako se pojavi u na teritoriji Ukrajine, vreme za koje je raketama potrebno da dostignu cilj smanjiće se na od 7-10 minuta, a hiperzvučnom oružju na pet minuta“, upozorio je ruski predsednik.

Govoreći o ruskom zahtevu za bezbednosne garancije od NATO i SAD, Putin je rekao da je neophodno da postoje neke pravne, a ne samo usmene garancije.

„Cenu takvih usmenih uveravanja, reči i obećanja, dobro znamo“, rekao je on.

„Potrebne su nam dugoročne pravne obavezujuće garancije ali znamo da se tome ne može verovati jer SAD lako izlaze iz međunarodnih sporazuma koji im postanu neinteresantni iz ovih ili onih razloga“, naveo je ruski predsednik.

Nedobronamerni tumače ruske predloge o bezbednosnim garancijama kao ultimatum, ali to nije tako, rekao je Putin.

Ruski predsednik je upozorio i na mogućnost da zapadni partneri sve te napore i predloge „pokopaju“, a da pauzu iskoriste kako bi radili šta žele.

„Svi treba da shvate, nama je jasno, takav razvoj događaja nas neće zadovoljiti“, istakao je Putin.

Intermagazin

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime