RADOJE ZVICER LOCIRAN U OVOJ DRŽAVI JUŽNE AMERIKE? Pobegao sa Balkana preko Bosne

0

Njega u ovom bekstvu ne prati supruga Tamara.

Navodni vođa „kavačkog klana“, Radoje Zvicer, koji se nalazi u bekstvu, poslednji put je lociran pre nekoliko dana u Brazilu, prenose mediji. Prema operativnim saznanjima navodni vođa „kavčana“ je preko Bosne i Hercegovine napustio Balkan, a zatim mu je do, kako se sumnja do Južne Amerike, jedna stanica bila Španija.

Naša država raspisala je međunarodnu crvenu poternicu za Zvicerom. Inače, prema nezvaničnim saznanjima njega u ovom bekstvu ne prati porodica, odnosno supruga Tamara, koja mu je u Ukrajini prošle godine spasila život kada je pokušan atentat na njega.

Mediji tvrde da juče nije bilo moguće dobiti ni zvanične ni nezvanične informacije u crnogorskoj policiji da li je Tamara Zvicer i dalje na prostoru Crne Gore ili je u nekoj od susednih država.

Inače, prema operativnim podacima, Zvicer, od kako je napustio Crnu Goru, neprestano menja mesta pa i države Južne Amerike, a pomoć u skrivanju mu pružaju karteli.

Prilikom akcije crnogorske policije u martu, Radoje Zvicer nije pronađen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala je u kuću 28. marta, a pretres je izvršen čak 18 dana nakon što je holandska policija razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla do kavčana i plana likvidacije.

Zvicer se sumnjiči da je navodno šef izuzetno organizovanog i moćnog krijumčarskog lanca kokainom i pokriva države Balkana i Evropu, a navodno u svim državama ima svoju „ispostavu“. U Srbiji je nju predvodio, kako se sumnja, Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja.

Za Zvicera se sumnja da navodno sarađuje sa jednim od moćnijih kolumbijskih kartela.

Osim saradnje u dilovanju kokaina, Zvicer je od Veljka Belivuka i Marka Miljkovića naručivao ubistva, a prema operativnim podacima, upravo je Zvicer od Belivuka naručio likvidaciju Nišlije i člana „Pink Pantera“ Milana Ljepoje, čiji DNK tragovi su pronađeni u „kući strave“ u Ritopeku.

MONDO/BLIC

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime