Rascep u Radikalima – Novosadski radikali pljuju Šešelja hvale Jakšića i Mirčića

0

Nezadovoljstvo u redovima Novosadskih Radikala tinja još od 2015. kada je lider ove stranke Vojislav Šešelj posklanjao sa ključnih funkcija Milorada Mirčića i Đurđa Jakšića zbog prethodnog šurovanja sa Demokratama i Pajtićem.

Dok su u pokrajini na vlasti bile demokrate, Mirčić je i sa njima umeo lepo da sarađuje, pa je zahvaljujući tome sina Aleksandra zaposlio u pokrajinskom Fondu za kapitalna ulaganja, a ćerku Aleksandru u JP “Vojvodina Vode”.

Jakšić je ostao upamćen u Novom Sadu po enormnim prihodima koje je inkasirao od Skupštine grada samo po osnovu prisustvovanja sednicama. Tako je postao jedan od najbolje plaćenih dokoličara. Svojevremeno ja za sednice i sastanke odborničke grupe Radikala, Jakšić  inkasirao oko 385.000 dinara za svega tri meseca. Dok u proseku ostali imaju oko 65 sastanaka, Radikali imaju po 77 za 4 meseca.

U podacima koje je objavio Blic, a dobio ih je od Skupštine grada na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja, navodi se da odbornici u Skupštini grada prime desetine hiljada dinara samo na osnovu prisustva sednicama odborničkih grupa.

Zanimljiva je botovska kampanja koju su organizovali Jakšić i Mirčić tokom marta i aprila meseca.

Na portalima na kojima je objavljena informacija da će Jakšić biti kandidat Radikala za gradonačelnika Novog Sada, Jakšićevi botovi su pljuvali SRS i Šešelja a veličali Jakšića kao inteligentnog i časnog čoveka koji je, eto slučajno, član SRS.

Zaokret lokalnih Radikala sigurno nije slučajan i od juče. Tendencije da se izađe iz Šešeljevog čeličnog zagrljaja pojavile su se kod Novosadskih Radikala već po povratku Šešelja iz Haga.

Nakon poslednjih izbora, na kojima Radikali nisu uspeli da pređu ni cenzus, sve je glasnije nezadovoljstvo u ovoj partiji. Šešelj je sve manje uticajan u SRS. Nekadašnja strogo centralizovana partije danas se nalazi na ivici raspada.

Mirčić i Jakšić su u nezvaničnom sukobu sa Vjericom Radetom, koju pogrdno nazivaju “nesretnicom” i “mahalušom”. SRS je od svog nastanka trenutno doživeo najveći stepen frangmentacije a pojedini njegovi funkcioneri više ni ne kriju kojim putem će krenuti i povesti delove te partije.

Da li će Mirčić i Jakšić preći direktno u Naprednjake ili će pokušati da od Novosadskog dela Radikala naprave privezak SNS poput nekadašnje Treće Srbije koja se na sličan način odvojila od Dveri, ostaje da se vidi.

Novi Centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime