ROKA MANDOLJINA: Milomir Marić je uvredio srpskog profesora s albanskim prezimenom, a onda se oglasio Kesić (VIDEO)

0
Kesić u svojoj emisiji najstrašnije isprozivao Marića, Foto: Printscreen/Twitter/@boo_maryna/printscreen/youtube/Happy TV

Ovo dugo neće da se zaboravi

Milomir Marić je uvredama koje je uputio profesoru Danijelu Sinaniju u emisiji “Dobro jutro Srbijo” uspeo da se izbori za mesto u poznatim humorističnim, parodičnim emisijama Zorana Kesića.

Podsetimo, prošle nedelje Marić je na televiziji s nacionalnom frekvencijom (Happy TV) rekao kako Sinani predaje albanski jezik, te kako je je profesor “roke mandoljine”.

Da bruka bude još veća, na kraju je praveći paralelu s Kosovom osporio pravo profesora Sinanija da bude “moralni sudija”, jer bi na Kosovu “Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali”.

Milomir Marić je na sebi svojstven način, koji je Kesić nastojao verodostojno da predstavi u svojoj emisiji, nagovestio i kako gore pomenuti profesor ima sumnjivo prezime.

Nakon što je u Kesićevoj emisiji pušten kratak video u kome Marić iznosi uvrede na račun Sinanija, Kesić započinje rekonstrukciju i tumačenje njegovog postupka.

– Marić ovde prevodi na jezik Parova i Mace Diskrecije nešto što oni ne bi mogli da razumeju. Konkretno profesor Sinani u svom realnom životu predaje Narodnu religiju Srba i još nekoliko predmeta iz antorpologije religije… Bla, bla, bla… Pa, izgubili ste me već kod profesor – započeo je Kesić ironično.

Onda je pokušao da se našali na svoj poznati sarkastičan način govoreći, da sve ono što je ispričao o Danijelu Sinaniju ukoliko bude ukucano u “Marić translejt” biva prevedeno kao “roke mandoljine” (verovatno aludirajući na to što pomenute reči verovatno nemaju nikakvo značenje), na šta je usledio gromoglasan smeh.

– Kada ukucate to u Marić translejt dobijete “roke mandoljine”. Zabavnije je? Inače državljanstvo profesora Sinanija je srpsko i nikada se drugačije nije izjašnjavao – rekao je Zoran Kesić, a onda izimitirao Marićev način govora, klimanje glave i pogled, dodajući ironično kako je Sinani Albanac zbog prezimena (namigujući, opet pokušavajući da dočara na koji je način to i Millomir Marić uradio).

Ko je Marić, a ko Sinani, pitanje je koje je Kesić postavio, a koje je obeležilo celu emisiju. Ono što je nakon toga izgovorio na Marićev račun, sigurno zadugo neće da se zaboravi. Kako gledatelji, tako i sam Milomir Marić, ukoliko je uopšte gledao emisiju.

– Profesor Sinani je zaslužan što su na UNESCO-vu listu upisana tri kulturna elementa poreklom iz Srbije. Pod jedan – porodična slava, pod dva – tradicionalna igra kolo, pod tri pevanje uz gusle. Dakle, to je profesor Sinani. A šta je kolega Marić? – teatralan je Zoran Kesić.

Nakon toga je usledio odgovor koji je “oduvao” njegovog kolegu novinara.

– Na prvi pogled deluje kao potpuni banalni polumutavi demagoški šovinista. Ja naravno nemam ništa protiv. Beograd je veliki grad, ima mesta za sve, pa i za zlonamerne, uvlakačke, beskičmenjačke političke aktiviste, koji se lažno predstavljaju kao novinari – zaključio je Kesić.

A kako je sve to izgledalo pogledajte u videu:

(Espreso.rs)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime