RUSI POVRATILI IZGUBLJENE TERITORIJE? Munjevita akcija potukla ukrajinske trupe – oblast sa 2 grada određuje ishod RATA!

0

Ruska vojska saopštila je danas da je potukla ukrajinske snage u zonama Harkovske oblasti, koje su Rusi napustili pred brzom ukrajinskom kontraofanzivom.

Ukrajina je saopštila da je vratila pod svoju kontrolu nekoliko hiljada kvadratnih kilometara na istoku i jugu koje su Rusi „okupirali“ od početka „specijalne vojne operacije“ koja je počela 24. februara 2022. godine. Ruska vojska je uzvratila momentalno kontra-saopštenjem u kojem navodi da je navodno potukla ukrajinske snage u zonama Hersonske oblasti koje su ruske trupe navodno napustile pred brzom kontraofanzivom ukrajinske vojske.

“Izvršeni su veliki napadi u rejonima Dvortična, Balaklija i Kupjanska na ljudstvo i opremu 14. i 93. motorizovane brigade ukrajinskih vojnih snaga“, saopštilo je rusko ministarstvo, a prenela agencija „AFP“.

Lider Čečenije, Ramzan Kadirov, se oglasio na svom „Telegram“ kanalu danas i tim povodom je otkrio navodnu istinu o navodnom ruskom povlačenju. Naveo je da je to deo taktike Kremlja.

Munjevitom kontraofanzivom za dve nedelje Ukrajina je navodno osvojila skoro celu provinciju Harkov, koja se graniči sa Rusijom, uključujući gradove Balakli, Kupjansk i Izjum. Balaklija i Izjum su bili logistički centri ključni za snabdevanje ruskih snaga koje su se povlačile ka Donjecku, jednom od dva proruska separatistička regiona. Istovremeno, Ukrajina vodi kontraofanzivu na jugu zemlje u okupiranoj Hersonskoj oblasti i navodi da i tamo napreduje, ali manje nego na severoistoku.

Poslednjih nedelja, ukrajinska vojska je bombardovala strateške mostove kako bi sprečila snabdevanje ruskih snaga. U ponedeljak je rekla da je vratila 500 kvadratnih kilometara koje su ranije zauzimali Rusi. Nacionalna garda Rusije, raspoređena u okupiranim zonama Hersona i Zaporožja, saopštila je danas ruskim agencijama da je “uhapsila više od 130 ljudi“ koji su radili za specijalne službe i ukrajinsku vojsku.

Mondo

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime