RUSIJA ZAPRETILA AMERICI! Ovo vam je poslednje upozorenje

0

Pokušaj ukrajinskih vlasti da sukob u Donbasu reše nasiljem bio bi korak ka još jednoj katastrofi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je precizirao da Alijansa šalje u Ukrajinu najnovije sisteme naoružanja, odnosno da tu zemlju „pumpa“ oružjem, što stimuliše Kijev da pokuša da reši problem na jugostoku zemlje vojnim metodama.

– Sve to podstiče usijane glave u Ukrajini da misle kako da u uslovima zastoja Minskih sporazuma reše problem Donbasa vojnim metodama, odnosno da načine još jedan korak ka novoj katastrofi – istakao je portparol Kremlja.

Ranije je samoproglašena Luganska Narodna Republika saopštila da su ukrajinske snage bezbednosti otvorile vatru na industrijsko-pedagošku tehničku školu iz teške artiljerije.

Prema rečima zaposlenih, granate su uletele pravo u menzu u kojoj su u tom trenutku ljudi jeli, među kojima i studenti. Kako su naveli, počela je panika, a neki su i padali u nesvest.

Ranije je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio da planovi Vašingtona da naoruža Kijev ne pomažu smanjenju tenzija u Donbasu.

INTERMAGAZIN

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime