RUSIJA ŽESTOKO NAPALA UKRAJINU NAJMOĆNIJIM BOMBARDERIMA!

0

Aleksej Kuleba je rekao da je oblast oko Kijeva bombardovana.

Guverner Kijevske oblasti Aleksij Kuleba rekao je da jeRusija danas „masovno napala“ Ukrajinu. Kubela je putem Telegrama rekao da je oblast Kijeva pod „trećom vazdušnom uzbunom dana zbog ruskog granatiranja“.

„Od samog jutra neprijatelj masovno napada Ukrajinu. Kijevska oblast nastavlja da brani prestonicu, a snage protivvazdušne odbrane oborile su nekoliko neprijateljskih objekata. Opasnost nije prošla. Vazdušna uzbuna se nastavlja. Molim sve da ostanu u skloništima i budu mirni“, napisao je on.

Rusija nastavlja da ispaljuje rakete na Ukrajinu

Rusija je ponovo ispalila rakete na nekoliko delova Ukrajine, zbog čega su se sirene za vazdušni napad oglasile širom zemlje u subotu. Ukrajinske vlasti i mediji izvestili su o eksplozijama u severozapadnom gradu Rivneu, na širem području Kijeva i u Odesi, između ostalih regiona. Sistem PVO bio je aktivan, saopštile su prestoničke vlasti.

Zvaničnici su podelili video snimke na društvenim mrežama na kojima se navodno vidi kako ukrajinski borbeni avion obara rusku raketu. Ukrajina je presrela pet projektila usmerenih na Kijev, rekao je savetnik ukrajinskog predsednika Aleksij Arestovič.

Kličko potvrdio napade

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko potvrdio je napade na prestonicu. „Sirene za vazdušni napad se oglašavaju“, napisao je Kličko na svom Telegram kanalu i savetovao građane da ostanu u skloništima za vazdušne napade.

Ruska vojska pojačava napade na ukrajinsku civilnu infrastrukturu, uključujući elektrane, a ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je da je oko 40 odsto energetske infrastrukture već uništeno. Ukrajinske vlasti su u subotu ponovo prijavile probleme u snabdevanju energijom i vodom u zemlji. Proruski vojni blogeri izvestili su da je devet bombardera Tupoljev Tu-160 (inače najnaprednijih koji Rusija ima) učestvovalo u najnovijim napadima na ukrajinsku teritoriju.

Objavili su i video-zapise koji navodno prikazuju ruske raketne napade na Ukrajinu. Snimci se ne mogu nezavisno proveriti. Izvori bliski Kremlju tvrde da je napadnuto ukupno 12 gradova i regiona, uključujući Dnjepropetrovsku oblast i grad Lavov.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime