RUSKI ARMAGEDON SE PRIBLIŽAVA, BAZA PUNA BOMBARDERA: Šta to sprema Putin – naredio premeštanje, gomila avione na granici

0

Rusija povećava prisustvo ratnih bombardera blizu granice sa Norveškom i Švedskom.

Ruski predsednik Vladimir Putin povećao je broj svojih strateških nuklearnih bombardera stacioniranih u vazdušnoj bazi u blizini finske i norveške granice, pokazuju satelitski snimci. Ovaj potez dolazi usred visoke tenzije oko toga da li Putin planira da pokrene atomski napad na Evropu.

Putin je postepeno povećavao broj strateških bombardera u vazduhoplovnoj bazi Olenja, od nijednog 12. avgusta, na četiri supersonična Tu-160 21. avgusta, a sada na 11. U objektu na poluostrvu Kola nalazi se sedam strateških bombardera Tu-160 i četiri aviona Tu-95 koji se nalaze na krajnjem severozapadu Rusije i u Arktičkom krugu.

Otkrivanje dolazi sa Faktisk.no – ​​nezavisnog norveškog veb-sajta za proveru činjenica koji je dobio podatke od američkog satelitskog operatera Planet.

Nagomilavanje u vazduhoplovnoj bazi usledilo je nakon međunarodne zabrinutosti zbog još jednog izveštaja pre dve nedelje, kada je The Jerusalem Post otkrio da je došlo do „neobičnog raspoređivanja“ sedam nuklearnih bombardera u vazdušnoj bazi. Ovo je istakla izraelska obaveštajna firma ImageSat International koja je otkrila „neregularno prisustvo“ TU-160 i TU-95.

Avioni Armagedon su obično stacionirani u vazduhoplovnoj bazi Engels, 450 milja jugoistočno od Moskve. Sada su, međutim, bombarderi stacionirani oko 185 milja od granice Norveške članice NATO-a i oko 95 milja od Finske koja će uskoro postati članica Alijanse.

Pista u vazdušnoj bazi Olenja bila je prazna 12. avgusta, a satelitski snimci od 7. oktobra pokazuju da je sada puna ratnih aviona. Tu-160 – zvani Beli labud, ali na Zapadu poznat kao Blackjack je supersonični strateški bombarder koji je bio „radni konj“ ruskih strateških raketnih snaga još od sovjetskih vremena.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime