Ruski hakeri ukrali britansku formulu za vakcinu protiv korone

0

Svetska trka velikih država i moćnih farmaceutskih kuća za prvenstvo u pravljenju vakcine se ubrzava. Svako nastoji da što pre registruje a posle i na tržište izbaci velike količine vakcina da bi imao prednost u odnosu na konkurenciju. U toj trci se ne pita za cenu i metod dolaska do cilja.

Primećeno je da su neke vakcine slične – na primer britanska i ruska

Iz pouzdanih obaveštajnih izvora saznajemo da je ruska vakcina kopija britanske. Naime ruski hakeri su uspeli vrlo rano da dođu do reztultata istraživanja britanskih laboratorija koje su učestvovale u stvaranju britanske vakcine. Oni su kroz britanska istraživanja shvatili kako će na adenovirusa ugraditi deo korone virusa koji će dati imunitet. Reč je o samo jednoj karici nukleinske kiseline koja daje imunitet.

To je Rusiji dalo prostora i vremena da praveći kopiju britanske vakcine po ubrzanom ritmu prestignu i same Britance koje ograničavaju restriktivni zakoni i standardi. Tako su Rusi ponudili svojim građanima i celom svetu zapravo kopiju britanske vakcine. To naravno ne žele da objave ni Britanci ni Rusi jer bi im pokvarilo imidž – prvima jer su pokradeni a drugima jer su ukrali tuđu formulu za vakcinu.

Kako stvari stoje Rusija je prva registrovala vakcinu i nazvana je Sputnjik 5 i na bazi je adenovirusa. Za nju je već određena i cena i za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dve doze. Spletom događaja oko proizvodnje ove vakcine se došlo do toga da će se i britanska vakcina ili vakcina britansko-švedskog koncerna proizvoditi u Rusiji. Po onoj logici – ako ne možeš da ih pobediš najbolje je da im se pridružiš.

Novi Centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime