Sa kim sarađuje otac gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovića?!

0

Sa kim sarađuje i čime se bavi otac gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji svakodnevno upire prstom u imovinu i poslove drugih političkih funkcionera dok žustro odbija odgovoriti na pitanja o sopstvenoj imovini kojom raspolaže on kao i njegov otac.

Skupocjene automobile, vilu u Banjoj Luci, život na visokoj nozi kao i mnogobrojna putovanja koristi nesvršeni student Ekonomskog fakulteta.

Postavlja se pitanje odakle dolazi novac mladom gradonačelniku?

Podsjećamo, pod izgovorom da se povlači iz biznisa zbog sina, Dragan Stanivuković je prodao firmu „Financ“ koju su posljednjih godina često spominjali politički protivnici njegovog sina u Skupštini grada Banja Luka. Stanivuković je svojih 45 odsto udjela prodao dvojici drugih suvlasnika Milošu Buzadžiji i Jelenku Loliću za dva miliona KM.

O njegovom trenutnom zanimanju kao ni o poslovima ne možete pronaći ništa ukoliko se upustite na pretragu po internetu. Gradonačelnik Stanivuković je i uklonio fotografije sa svojim ocem na društvenim mrežama te o njemu skoro nikada ne govori.

Na društvenim mrežama se potegla rasprava o vezi Dragana Stanivukovića sa špediterskom firmom za koju mnogi tvrde da je samo paravan za kriminalne radnje, poput transporta nelegalne robe, a u pomenutom slučaju i ljudi što ga dovodi u direktnu vezu sa Škaljarskim klanom.

Podsjećamo, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nedavno su u Banjaluci uhapsili su Bojana Roguljića iz Banje Luke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Organizovani kriminal“, „Pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Roguljić je naime uhapšen zbog sumnje u njrgovu umještanost u skrivanju odbjeglog Crnogorca, koji je u gepeku ušao u BiH, iako je na potjernici Interpola.Sumnja se da se radi o pripadniku Škaljarskog klana. Riječ je o nastavku akcije koja je rezultat raspakivanja aplikacije Sky a koji su dostavljeni našim agencijama putem EUROPOL-a i američkog FBI-a.

Uhapšeni Bojan Roguljić je sin Slavka Roguljića, a koji je doveden u vezu sa ocem gradonačelnika Draška Stanivukovića, s kojim je 2019. godine udružio kapital kako bi istisnuo male akcionare iz poznatog banjalučkog špediterskog preduzeća „Meridian“.

Stanivuković je naime 2020. godine prodao svoje dionice u Meridianu Anđelku Šobotu, čije vlasništvo u ovom preduzeću je iznosilo 73,8 odsto. Posao je obavljen 12. juna na Banjalučkoj berzi, a bio je vrijedan 644.000 KM.

Bojan Roguljić je nakon šest dana provedenih u pritvoru, 20. avgusta pušten na slobodu. Sud BiH mu je 12. avgusta odredio jednomjesečni pritvor i to zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke ili saučesnike i bojazni da će ponoviti krivično djelo.

Ova akcija je za sobom povukla ime Dragana Stanivukovića koji se nakon kandidovanja njegovog sina, a trenutnog gradonačelnika Banje Luke povukao iz javnog života i o čijem biznisu mladi gradonačelnik nikada ne govori.

banjaluckeprice.net

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime