Sastaju se Putin i Zelenski!?

0

Dmitrij Peskov, portparol Kremlja potvrdio je da će ruski predswdnik Vladimir Putin da učestvuje na samitu G20 koji će se održati na Baliju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas da će Rusija učestvovati na samitu G20 na Baliju, ali da format njenog učešća ostaje neodređen. „Rusija će učestvovati, ali format ostaje neodređen“, kazao je Peskov, prenela je agencija TASS.

Ranije je ambasador Indonezije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Husin Bagis izjavio u intervjuu za lokalni list „Nacional“ da su se i predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saglasili da prisustvuju samitu G20.

„Obojica su se saglasila da prisustvuju“, rekao je ambasador Bagis.

Samit G20 održava se 15-16. novembra na Baliju, a ruski predsednik je ranije rekao da je od predsednika Indonezije dobio poziv da učestvuje na samitu, preneo je Sputnjik. Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je juče da ne isključuje mogućnost da se sastane sa ruskim liderom Vladimirom Putinom tokom samita G20.

„Videćemo“, rekao je Bajden novinarima u odgovoru na pitanje da li bi iskoristio skup G20 na Baliju kao priliku da direktno razgovara sa Putinom, preneo je Gardijan.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime