ŠEŠELJ IZDAO HITNO UPOZORENJE Srbija to ne sme da uradi

0

SRS je izdala saopštenje u kojem se protivi uvođenju sankcija Belorusiji.

Saopštenje SRS, čiji je predsednik Vojislav Šešelj, prenosimo u celosti:

– Šefovi država i vlada Evropske unije zatražili su uvođenje sankcija Belorusiji kako bi kaznili predsednika ove prijateljske države Aleksandra Lukašenka.
Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da Srbija nije dobila zvaničan predlog da se pridruži sankcijama i da je zbog toga bespredmetno govoriti o tome, te da će Srbija odlučivati u odnosu na naše evropske integracije i aspiracije, ali i državni interes.

Srpska radikalna stranka smatra da nije bespredmetno govoriti o tome, da odmah treba nedvosmisleno izneti stav da Srbija nikada neće uvesti sankcije bratskoj Belorusiji i da je to naš državni i nacionalni interes.

Srpski radikali podsećaju da se ne sme ponoviti bruka iz 2012. godine, kada je Srbija uvela sankcije Belorusiji, zanemarujući činjenicu da je Belorusija prijateljska zemlja koja nije priznala lažnu državu Kosovo i koja Srbiji nikada nije uvodila sankcije, a beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je jedini strani državnik koji je posetio Srbiju u decembru 1999. godine. Srbija ne sme izneveriti takvog prijatelja.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime