ŠEŠELJ IZDAO NAREĐENJE Hapsi odmah – saseći u korenu!

0
Foto: Printskrin Youtube

Srpski radikali, smatraju da bi takva kazna bila način da Srbija zaštititi od opasne namere da se srpski narod proglasi genocidnim

http://HAOS U BRISELU! Pregovori su prošli jako loše

Srpska radikalna stranka (SRS), čiji je lider Vojislav Šešelj, zatražila je danas da se za sve koji javno tvrde da se u Srebrenici desio genocid uvede kazna zatvora od 20 godina

“Te opasne antisrpske pojave moraju se saseći u korenu i zato SRS ponavlja zahtev da Narodnoj skupštini hitno predloži dopunu Krivičnog zakonika, da se tvrdnja da se u Srebrenici desio genocid inkriminiše kao krivično delo i da kazna bude 20 godina zatvora”, navodi SRS u saopštenju.

Srpski radikali, smatraju da bi takva kazna bila način da Srbija zaštititi od opasne namere da se srpski narod proglasi genocidnim i da budućim generacijama nametnu takav žig.

SRS navodi i da je opsano što se takve antisrpske tvrdnje čuju i u najvišem zakonodavnom telu i podsećaju da su poslanici Sulejmana Ugljanina podneli predlog rezolucije o priznavanju izmišljenog genocida u Srebrenici.

Radikali kažu, da je podnošen sličan predlog rezolucije koji su i tada potpisali i poslanici SDA, ali i Marinika Tepić i dva aktuelna pomoćnika ministra u kabinetu Gordane Čomić.

“U Srebrenici nije bilo genocida i ovu istinu Srbija mora institucionalno da zaštiti zato što je to jedan od najvažnijih državnih i srpskih nacionalnih interesa”, navode radikali.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime