ŠEŠELJ SAOPŠTIO LOŠE VESTI Brisel ima mračan cilj, Srbija ima samo jednu opciju (VIDEO)

0

Srpska radikalna stranka smatra da zvanični Beograd treba da inicira da se budući pregovori oko Kosova i Metohije odvijaju u UN

Zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da radikali smatraju da je za to „odavno nastupilo vreme“.

Šešelj je rekao i da je jedini cilj EU da se „u potpunosti zaokruži državnost takozvanog Kosova“, te podsetio da su radikali na to i ranije upozoravali.
Ocenio je i da poslednje izjave takozvanog premijera Aljbina Kurtija o završetku Briselskog procesa, odnosno dijaloga Beograda i Prištine, to i pokazuju.

„Smatramo da je odavno nastupilo vreme da Srbija treba da inicira da se pregovori oko budućeg statusa Kosova i Metohije vrate u okrilje Saveta bezbednosti UN“, rekao je on.

Naveo je da bi Srbija tu „postigla balans u pregovorima velikih sila koje su sponzori nezavisnog Kosova i onih koji poštuju medjunarodno pravo rezoluciju 1244 i zaštitu teritorijalnog integriteta Srbije“ a to su, kako je naveo, u SB UN Kina i Rusija.

„Sve političke partije, nezavisno da li su vlast ili opozicija, treba da budu jedinstvene oko stava da nemamo više šta da tražimo na pregovirima u Briselu već da moramo da ih prebacimo u UN“, rekao je on.

Optužio je zvaničnike EU kao i evroparlamentrace za meštanje u unutrašnja pitanja Srbije, te ocenio da iz Brisela samo dolaze pritisci.
Dodao je da se evropski parlamentarci mešaju i u to koji su likovi oslikani kao murali na beogradskim fasadama.

Naglasio je i da SRS smatra da Srbija nema šta da traži u EU i da evropska perspektiva Srbije ne postoji.

„Smatramo da je evropska perspektiva Srbije velika zabluda i da je došlo vreme da Srbija zvanično promeni i razmotri svoju spoljno političku orijentaciju“, rekao je Šešelj.

Mural Ratku Mladiću
Upitan u vezi sa dešavanjima oko murala Ratku Mladiću na Vračaru, Šešelj je ukazao na činjenicu da taj mural u Njegoševoj ulici, stoji oko pola godine, a da se, kako je naveo, tek pre nekoliko dana sve to intenziviralo oko njega.

On je naveo da „odredjen broj ljudi, bez ikakvog legitimiteta, iz nevladinih organizacija, time pokušavaju da se preporuče svojim američkim i evropskim sponzorima kao klijenti za finansiranja za svoje antisrpske aktivnosti“.
„Sve što je srpski narod mislio o Mladiću i muralu govori to da se ti murali slikaju širom Srbije a šaka ljudi koja se finasira iz inostranstva i poznati su po antisrpskoj propagandi to pokušava da oskrnavi“, rekao je Šešelj.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime