ŠEŠELJ SE OGLASIO POSLE PRESUDE MLADIĆU Ovog srpskog političara će stići kazna za to što je uradio, univerzalna pravda postoji, nešto će mu se desiti…

0
Foto: Printskrin Youtube

Očekivao ovakvu presudu generalu Ratku Mladiću.

Lider SRS Vojislav Šešelj najavio je oštru ofanzivu protiv predsdnika Srbije Aleksandar Vučić nakon presude Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću.

– Pokušaće da udare na Srbiju. Optužuju nas za genocid koji se nije dogodio. Koristiće i ovu presudu. Uzdam se u pomoć Rusije i Kine večeras na sednici Saveta bezbednosti UN – kaže Šešelj.

On navodi da se uzdao u sudiju Niambe, ali da je očekivao ovakvu presudu.

– Jedan sudija je čak i ubijen, ali onda su doveli novog iz neke muslimanske zemlje. Sudija Niambe se usportivila i iznela svoje mišljenje. Jedva čekam da pročitam to. Ona je vrlo argumentovano obrazložila da nema genocida u Srebrenici i čak htela da oslobodi generala Tolimira. Ona je i danas izuzela svoje mišljenje od presude – kaže Šešelj.

Sud za Srbe

Šešelj kaže da je Hag sud za Srbe i da se to se vidi prema broju optuženih Srba i po tome da su samo Srbi osuđivani.

– Mogućnost učinkovite odbrana kod Mladića nije postojala. Samo smo Milošević i ja imali tu mogućnost, ali on nije imao vremena da izuči anglosaksonsko pravo, već da pobeđuje laži svedoka. Ja sam imao vremena da naučim anglo-sasksonsko pravo i pobedio na proceduri.

Hrvati platili da oslobode njihove generale
Šešelj je podelio svoja saznanja da su Hrvati plaćali Tribunalu da se njihovi generali ne osude.
– 30 miliona je plaćeno za Tihomira Blaškića, čak je i Vatikan to finansirao – istakao je Šešelj.

Tadića čeka kazna

Šešelj kaže da će bivši predsednik Srbije Boris Tadić biti kažnjen zbog izručenja Hagu Ratka Mladića, Radovana Karadžića, Gorana Hadžića i ostalih koje je tadašnja vlast uhapsila i isporučila.

– Ljaga je skinuta sa Srbije tek kada je Tadić odlete sa vlasti. Njega će stići kazna za to što je isručio naše ljude u Hag. Ja verujem u Boga. U univerzalnu pravdu. Bog je pravda. Njega mora nešto stići za to što je uradio rekao je Šešelj.

On navodi da nikada ne može biti na strani Marinike Tepić, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa i dodaje da je kritkovao vlast i uništio Tomislava Nikolića, dok je kako kaže, saglasan sa određenom politikom koju vodi Vučić te nije mogao da govori ono što ne misli.

– Vučić je prvo mislio da mene Amerikanci puštaju da radim protiv njega, a ja nikada ne bih radio za Amerikance, niti protiv Srbije – kaže Šešelj i navodi da poštuje Vučićevu odluku da ne izručuje nijednog građanina Srbije Hagu.
– Kada je stigao nalog da mene vrate u Hag, Nikolić je odmah rekao da se to mora ispuniti, a Vučić je stisao petlju i nije dao da se to desi. On je rekao da dok se pita Srbi više neće biti izručivani Hagu – priča Šešelj.

Vučić na sednici Saveta bezbednosti UN

Šešelj kaže da očekuje da se predsednik Vučić dobro pripremio za nastup na sednici SB UN.

– Ima dovoljno dokaza da kaže da je taj sud bio pristrasan, da su presude samo za Srbe. Očekujem pomoć Kine i Rusije, a možda i još neke zemlje – kaže Šešelj.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime