ŠIPTARSKE BANDE HARAJU PO KOPNENOJ ZONI BEZBEDNOSTI Vučić izdao hitno naređenje, srpske snage zavode red!

0

Ministar Vulin je posle sastanka poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Po naređenju vrhovnog komandanta VS i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je sastanak u kasarni „Toplički ustanak“ u Kuršumliji sastanak sa rukovodiocima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na kome je sagledano stanje bezbednosti na administrativnoj liniji i u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar Vulin je posle sastanka poručio da će srpske snage bezbednosti učiniti sve da sačuvaju mir i stabilnost u Kopnenoj zoni bezbednosti i da od KFOR-a očekuje da konačno izvršava svoj zadatak i preuzme odgovornost za stanje bezbednosti na administrativnoj liniji.

Ministar policije izrazio je zabrinutost zbog čestog upada organizovanih šiptarskih bandi koje prelaze administrativnu liniju i seku šumu u Kopnenoj zoni bezbednosti, a neretko i otvore vatru na naše pripadnike.

„Samo tokom prošle godine u Kopnenoj zoni bezbednosti imali smo 56 upada ovih bandi, koje organizovano pljačkaju imovinu naših građana. Poslednji put pre par dana. Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo ljude i njihovu imovinu jer se na svakom delu naše teritorije red i zakon poštuju i čuva se imovinska i lična sigurnost svakog građanina naše zemlje“, naglasio je ministar Vulin.

Ministar je istakao da je za stanje bezbednosti u južnoj srpskoj pokrajini, a samim tim i na administrativnoj liniji odgovoran KFOR u čijoj je nadležnosti da je obezbedi i spreči upade ovih šumokradica.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su u Kopnenoj zoni bezbednosti, kao i pripadnici Vojske Srbije, spremni su da sprovedu zakon na teritoriji cele Srbije i zaštite naš narod ma gde on živeo“, naglasio je ministar Vulin.

Na sastanku su, pored ministara, prisustvovali i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, v.d. direktora policije Dragan Vasiljević i drugi visoki rukovodioci policije i vojske.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime