SKANDAL U PEĆI! Tzv. kosovska policija skinula srpsku zastavu sa prostorija opštine! (VIDEO)

0
Foto: Profimedia

Na trgu ej i veliki broj građana

Nakon upada u prostorije opštine Gora, kosovska policija upala je danas u prostorije opštine Peć.

– Zastava Srbije koja je bila na ulazu skinuta je od strane kosovske policije. Veća grupa policajaca upala je u zgradu Privremenog organa za Peć. Na centralnom trgu okupljen je i veći broj građana – navedeno je na instagram profilu radija Goraždevac.

Policija stoji ispred ulaza u Radio Goraždevca i ne dozvoljava novinarima da stoje ispred ulaza u radio.

Naoružani policajci su u međuvremenu sa nekoliko vozila upali i u Osojane, gde pretresaju poštu i ambulantu, javlja dopisnik Tanjuga.

Takođe, i nastava u Osojanu je prekinuta.

Podsećamo i da su pripadnici Kurtijeve policije upali pre dva dana u ambulantu koju koristi većinsko srpsko stanovništvo i odveli sve medicinske radnike.

Radnici i medicinsko osoblje koji su u sredu odvedeni u policijsku stanicu, nakon upada takozvane kosovske policije u objekat koji Srbi u Prištini koriste kao ambulantu, posle višesatnog zadržavanja, pušteni su nešto posle ponoći.

U međuvremenu je na ulaznim vratima objekta zalepljeno obaveštenje tzv. Zdravstvenog inspektorata o privremenoj obustavi delatnosti.

Osnovno tužilaštvo u Prištini i kosovska policija naveli su u zajedničkom saopštenju da je pretres ambulante izveden jer se u njoj, kako tvrde, pružaju „ilegalne medicinske usluge“, preneli su prištinski mediji.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je u saopštenju na Fejsbuku da pretreseni objekat pripada nevladinoj organizaciji „Centar za mir i toleranciju Prištine“, kao i da je policija obaveštena o navodnoj sumnjivoj delatnosti te NVO koja se nalazi u aneksu policijske stanice.

Izvor: ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime