SKANDALOZNA IZJAVA ŠEŠELJA! Izneo je svoj stav o položaju žena u Avganistanu, voditeljka nije mogla da obuzda BES!

0
Foto: Printskrin Youtube

Žene nose štikle da bi izazvale pažnju muškaraca. Zašto bi ih inače nosile? – pitao je lider radikala u Jutarnjem programu na tv Pink.

Žene nose visoke štikle da bi ih muškarci primetili, rekao je danas lider SRS Vojislav Šešelj, gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink, komentarišući položaj žena u Avganistanu.

– Što se žena tiče, (rekao je misleći na muslimanke) one imaju svoju tradiciju. Ima ih i u Srbiji koje nose marame – izjavio je Šešelj, na šta je voditeljka dodala da je sada reč o ekstremnim slučajevima u Avganistanu, gde im nije dozvoljeno da nose štikle, izlaze iz kuće bez pratnje muškaraca, seku im prste ako su nokti nalakirani…

– U svim zemljama Evrope se donose zakoni gde se zabranjuje da muškarac i pogleda ženu na sumnjiv način, kamoli nešto drugo. A žene insistiraju na tome da se izazovno oblače. Pa žene se oblače i nose štiklu da bi izazvale pažnju muškaraca – rekao je lider radikala.

– Zbog čega onda nose štikle? To je mučenje za svaku ženu – rekao je iako je voditeljka negodovala i pokušavala da mu ukaže da ima potpuno pogrešan stav.

Podsetimo, talibani su u nedelju ušli u Kabul nakon što je predsednik Avganistana pobegao iz zemlje. Oni su ušli u predsedničku palatu i istakli svoju zastavu, nako čega je usledio masovni egzodus.

Do ovoga je došlo nekoliko nedelja pre nego što je američka vojska trebalo u potpunosti da se povuče iz Avganistana.

Talibani su u velikoj meri kontrolisali Avganistan od 1996. do 2001. godine, kada su svrgnuti s vlasti, a kako za vreme njihove vladavine žene nisu smele da izađu na ulicu bez burke i muške pratnje, devojčice da idu u školu, predviđa se da ih slična sudbina i sada očekuje.

(Espreso/Pink)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime