SLOBA JE OTET?! Pet meseci nakon smrti majke, Miloševićeva deca povukla potez koji je zaprepastio Srbiju!

0

Blanušu Miloševići terete i da je neovlašćeno objavio knjigu „Čuvao sam Milološvića“, koja govori o pritvorskim danima bivšeg predsednika SRJ pred njegovo izručenje Hagu.

* Marija i Marko Milošević, nastavili su krivično gonjenje nekadašnjeg upravnika Okružnog zatvora Dragiše Blanuše i privatnom optužnicom ga terete za otmicu svog oca prilikom izručenja Hagu 2001. godine

* Nastavak suđenja Blanuši zakazan je za 16. oktobar

* Blanušu Miloševići terete i da je neovlašćeno objavio knjigu „Čuvao sam Milološvića“, koja govori o pritvorskim danima bivšeg predsednika SRJ pred njegovo izručenje Hagu

Nakon smrti Mirjane Marković, njena deca Marija i Marko Milošević, nastavili su krivično gonjenje nekadašnjeg upravnika Okružnog zatvora Dragiše Blanuše i privatnom optužnicom ga terete za otmicu svog oca, nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, prilikom izručenja Hagu 2001. godine, kao i druga krivična dela na štetu te porodice.

Nastavak suđenja Blanuši zakazan je za 16. oktobar, rekla je portparol Višeg suda u Beogradu Tatjana Tešić.

Optužnicu su preko punomoćnika u svojstvu „oštećenih kao tužilaca“ još 2005. protiv Blanuše podneli Slobodan Milošević, koji je tada već bio u Hagu i njegova supruga Mira Marković, nakon što je tužilaštvo odbacilo njihovu krivičnu prijavu protiv Blanuše.

Milosević je u martu 2006. godine umro u pritvoru Haškog tribunala, a Markovićeva je u aprilu ove godine preminula u Rusiji, u kojoj je poslednih 13 godina živela u azilu.

Optužnicu je, u njihovo ime, protiv Blanuše sve vreme zastupao punomoćnik, pošto oboje nisu bili u prilici da se pojavljuju u beogradskom sudu.

Sada su krivično gonjenje preuzeli njihovi naslednici, i to u ponovljenom postupku, pošto je prvu presudu, kojom je Blanuša bio oslobođen od optužbi, u martu 2017. ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Privatnom optužnicom nekadašnji upravnik Okružnog zatvora Dragiša Blanuša tereti se za otmicu Slobodana Miloševića prilikom izručenja Hagu, jer je bez odobrenja suda dozvolio da 28. juna 2001. godine NN lica odvedu Miloševića iz zatvora, a potom ga prebace u pritvor Haškog tribunala, gde je urmo 11. marta 2006. godine.

Blanušu Miloševići terete i da je neovlašćeno objavio knjigu „Čuvao sam Milološvića“, koja govori o pritvorskim danima bivšeg predsednika SRJ pred njegovo izručenje Hagu, za šta je takođe bio oslobođen.

Viši sud mu ponovo sudi i zbog optužbe ove porodice za neovlašćeno objaljivanje Milioševićevih fotografija snimljenih u pritvoru, koja je bila odbijena zbog zastarelosti.

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime