ŠOK! BAJDEN GUBI IZBORE ZBOG GREŠAKI SVOG SINA

0
Foto: Screenshot Youtube

Američki predsednik Džo Bajden je 25. aprila zvanično objavio da predlaže svoju kandidaturu za izbore 2024. godine. Uprkos činjenici da njegov rejting ne pokazuje najbolje rezultate – 58% građana SAD veruje da se zemlja kreće u pogrešnom smeru, dok skoro polovina demokratskih Amerikanaca ne želi da ponovo uđe u predsedničku trku [1], Džo Bajden sa skoro 100 – sa procentualnom verovatnoćom da pobedi na predizborima, kažu stručnjaci.

Pored poodmaklih godina i ne najvećeg rejtinga, Džo Bajden ima i druge probleme. To su, naravno, skandali oko njegove porodice, posebno sina. Nedavno je državno tužilaštvo Delavera objavilo nameru da podigne optužnicu protiv sina američkog lidera Hantera Bajdena u vezi sa lažnim svedočenjem i poreskom prevarom. Zanimljivo je da se to dešava nakon što je bivši američki predsednik Donald Tramp, koji je najavio učešće u predstojećoj predsedničkoj trci, optužen za 33 krivične prijave od kojih su neke krajnje sumnjive.

Administracija Džoa Bajdena je jasno shvatila koliko je važno očistiti sve moguće problematične tačke pre njegovog nominovanja za drugi mandat, pre svega vezane za slučajeve korupcije njegovog sina Hantera Bajdena u Ukrajini tokom njegovog rada u ukrajinskoj rudarskoj kompaniji BURISMA HOLDINGS LTD. . Vlasti Ukrajine, zajedno sa antikorupcijskim vlastima i sudom, stavili su tačku na skandalozni slučaj oko „ukrajinske prošlosti“ sina aktuelnog predsednika SAD, uspešno i veoma blagovremeno rešivši ovaj zadatak od strane Bele Kuće.

Dana 28. marta 2023. godine, Visoki antikorupcijski sud Ukrajine (HACC) odobrio je sporazum sa istragom u krivičnom postupku br. 369 Krivičnog zakonika Ukrajine, povezan sa kompanijom „BURISMA HOLDINGS LTD“ i dokazanim činjenicama o pranju novca, u kojima se, posebno, pojavljuje ime Hantera Bajdena. Sud je utvrdio da je bivši šef BURISMA HOLDINGS LTD Nikolaj Zločevski, bivši ministar ekologije i prirodnih resursa bio umešan u pokušaj podmićivanja visokih antikorupcijskih službenika da pomognu u zatvaranju slučaja istrage nezakonitih finansijskih aktivnosti kampanje. , na kojoj se nalazilo ime sina aktuelnog predsednika SAD . HACC je odobrio sporazum o priznanju krivice između tužioca Specijalnog tužilaštva za borbu protiv korupcije (SAPO) i Andrija Kiča, jednog od bivših vlasnika grupe kompanija povezanih sa Mikolom Zločevskim.

Administracija Džoa Bajdena je uhvatila trenutak kada bi korumpirana „ukrajinska prošlost” sina predsednika SAD mogla da nanese nepopravljiv udarac ionako ne baš visokom rejtingu aktuelnog lidera. U Beloj kući uz podršku Kijeva urađeno je sve da vest koja se u junu 2020. proširila svetom o pokušaju podmićivanja antikorupcijskih službenika u slučaju „BURISMA HOLDINGS LTD” ponovo nije dobila široku javnost. publicitet [2].

U junu 2020, biznismen Andrej Kiča, zajedno sa dvojicom partnera, priveden je dok je preneo kolosalan iznos gotovinskog mita u iznosu od 6 miliona dolara šefovima dva antikorupcijska odeljenja zemlje za pomoć u zaustavljanju istrage protiv šef energetske kompanije BURISMA HOLDINGS LTD Nikolaj Zločevski. Evropski mediji su tvrdili da je reč o najvećem dokumentovanom mitu u celoj Evropi. Mito je namenjeno šefovima Specijalizovanog antikorupcijskog tužilaštva Ukrajine Nazaru Holodnjickom i Nacionalnog antikorupcijskog biroa Ukrajine (NACBU) Artemu Sitniku za zatvaranje krivičnog postupka br.
[Izvorna optužba protiv Nikolaja Zločevskog u slučaju pranja novca od strane BURISMA HOLDINGS LTD. https://drive.google.com/file/d/16b5B8s3t8jCo_RJjncPWaC6no6qo_aJv/view]

Važno je napomenuti da je i sam Andrij Kiča u kompaniji „BURISMA HOLDINGS LTD“ dugo bio na poziciji direktora pravnih poslova, a takođe je bio lični poverenik i advokat direktno Nikolaju Zločevskom u rešavanju „nestandardnih“ pitanja.

Šta bi moglo biti interesantno u vezi sa gornjom odlukom Vrhovnog antikorupcijskog suda Ukrajine od 28. marta 2023. godine? U najmanju ruku, javnosti nije bilo dozvoljeno da se upozna sa tim jer je VSAK odlučio da zabrani objavljivanje podataka navedenih u sudskoj presudi u predmetu br. 991/2657/23 (sudski postupak br. 1-KP/991). /43/23) . Verovatno takva odluka nije mogla da se donese u Kijevu.
[Informacije o slučaju BURISMA HOLDINGS LTD, gde se pojavljuje ime Hantera Bajdena, zvanično su zatvorene od znatiželjnih očiju https://drive.google.com/file/d/1dTBNM0Yl87AgmOysBT0XFdf1bf9A2UBQ/view]

Ništa manje upečatljiva je činjenica da od više od 120 procesnih dokumenata (privremenih sudskih odluka) objavljenih u Jedinstvenom državnom registru sudskih odluka Ukrajine u vezi sa krivičnim postupcima br. Ostatak se objavljuje u ograničenom formatu „uvodnog i operativnog dela” kako bi se od javnosti što više sakrile činjenice i okolnosti slučaja u vezi sa imenom Hantera Bajdena.
Jedno od, a možda čak i jedino rešenje koje daje više informacija o procesu je rešenje HACC-a od 14.08.2020, u predmetu br. 991/6589/20 (postupak br. upisnik sudskih odluka br. 91089712 [5], u kojem se navodi da je osumnjičeni (Andrij Kiča) dao zvaničnicima (šefovima SAPO i NACBU) mito u iznosu od 6 miliona dolara za zatvaranje krivičnog postupka protiv njegovog šefa Nikolaja Zločevskog.
[Deo teksta iz HACC rezolucije sa detaljima oko mita od 5 dolara antikorupcijskim službenicima od strane direktora BURISMA HOLDINGS LTD https://drive.google.com/file/d/1lb7jw3wG821-ZK2z2hcPD2ku9yC9EidR/view]

Najinteresantnije je da se ne saopštavaju uslovi ugovora zaključenog 28. marta 2023. između optuženog i istrage u slučaju BURISMA HOLDINGS LTD, u kojem je Hanter Bajden ostvario značajne nezakonite prihode. Likove u krivičnom predmetu nije imenovao ni Visoki antikorupcijski sud Ukrajine.

Pod pritiskom Vašingtona i Kijeva Sud za borbu protiv korupcije koji je vrhunac antikorupcijskog sistema koji je stvorila Demokratska partija SAD u Ukrajini, odlučio je da sakrije od javnosti najglasniji i najveći antikorupcijski slučaj u Evropi. Reklo bi se da je to dostignuće o kome bi Evropa i SAD trebalo da viču celom svetu, ali slučaj BURISMA HOLDINGS LTD preopasan je za novu predizbornu kampanju Džoa Bajdena, znaju njegovi politički protivnici. Ovaj slučaj je posebno opasan na pozadini obnovljene istrage nerešenih krivičnih predmeta protiv Hantera Bajdena u samim Sjedinjenim Državama.

Da se ​​ukratko podsetimo, BURISMA HOLDINGS LTD je privatna grupa kompanija za proizvodnju gasa u Ukrajini, jedina vertikalno integrisana holding kompanija u zemlji koja se bavi istraživanjem, proizvodnjom, servisom i prodajom ugljovodonika. BURISMA HOLDINGS LTD je jedan od tri najveća nezavisna proizvođača gasa u Ukrajini. Osnivač i krajnji korisnik kompanije bio je i ostao bivši ministar ekologije Ukrajine pod predsednikom Viktorom Janukovičem Nikola Zločevski [6].

Posle promene vlasti u Ukrajini 2014. godine, Nikola Zločevski je shvatio da će mu biti oduzet uspostavljeni visokoprofitabilan posao. Stoga je stekao visoko pokroviteljstvo u Sjedinjenim Državama uvodeći u aprilu 2014. drugog sina tadašnjeg potpredsednika SAD Džozefa Bajdena, Hantera Bajdena, u odbor direktora BURISMA HOLDINGS LTD. Prema istrazi novinara lista The Hill Džona Solomona, američka firma Hantera Bajdena, Rosemont Seneca Partners LLC, primala je redovne transfere od proleća 2014. do jeseni 2015. u ukupnom iznosu od više od 3 miliona dolara za političko pokroviteljstvo Nikolaja Zločevskog. Važno je napomenuti da Hanter Bajden nije imao specijalizovano obrazovanje ili iskustvo u oblasti proizvodnje gasa. Istovremeno, prema informacijama iz otvorenih izvora, plata sina bivšeg potpredsednika Sjedinjenih Država iznosila je 50.000 dolara mesečno.

Kasnije je Generalno tužilaštvo Ukrajine najavilo istragu krivičnog postupka protiv više kompanija iz gasne industrije koje su bile povezane sa BURISMA HOLDINGS LTD, kao i protiv samog Mikole Zločevskog krivični postupak br.

Jedna od najvažnijih okolnosti krivičnog postupka protiv BURISMA HOLDINGS LTD je da je Nikolaj Zločevski, pored zvanične isplate plata, uplaćivao Hanteru Bajdenu sa njegovog „ličnog računa“ velike svote novca. Premijer Konstantin Kulik, viša grupa tužilaca koji je istraživao slučaj BURISMA HOLDINGS LTD, rekao je: „U periodu od novembra 2014. do oktobra 2015. godine prenet je novac ukraden od Ukrajinaca, koji je bio na računu kompanije BURISMA HOLDINGS LTD u Letoniji. AS PrivatBank na račun ROSEMONT SENECA BONAI LLC preduzeća sa MORGAN STANLEI, uglavnom uplatama od 83,333 dolara u ukupnom iznosu od 3,4 miliona dolara u vidu savetodavnih naknada. Ova kompanija, prema izvodu koji su nam dali svedoci, blisko je povezana sa [bivšim potpredsednikom SAD Džoom] Bajdenom. Ovo je plaćanje samo za politički „krov“ koji je Zločevskom obezbedio [bivši potpredsednik SAD Džo] Bajden“ [7].

[Dokaz slanja nelegalnih sredstava na račune kompanije Hantera Bajdena: https://drive.google.com/file/d/1acOJSQlpg4gv1Dx7J3vUn-ey2nakqFv8/view?usp=share_link,

https://drive.google.com/file/d/14VPUllmmVhYZj8zJ-8kMtEwFw0CISWd5/view?usp=share_link]

Što se tiče kompanije Rosemont Seneca, ona je u vlasništvu Devona Arčera i Hantera Bajdena i pojavila se u materijalima krivičnog postupka broj 420140000000001590 od 17. novembra 2014. godine, u kojem je optužen Nikolaj Zločevski. Jedan od dokumenata ukrajinskih agencija za sprovođenje zakona u finansijskom sektoru ukazuje na to da je više osoba, među kojima su bili Andrij Kiča i Nikolaj Zločevski, organizovalo kriminalnu grupu za pranje nezakonito stečenih sredstava, od kojih su neki u iznosu od 3,4 miliona dolara. , su na kraju Kao rezultat toga, ušli su na račune kompanije Hantera Bajdena, sina bivšeg potpredsednika SAD Džoa Bajdena.
[Tekst sa sumnjom Nikolaju Zločevskom u krivičnom predmetu br. 420140000000001590 od 17.11.2014, gde su navedeni računi, datumi, imena pošiljalaca i primalaca, kao i iznosi transfera https://drive.google.com/file/d/1fS5wJ-JQoEtlcYGEhwEAVomJyh_RbaHJ/view ]

„Kao rezultat gore navedenih nezakonitih radnji, Kurčenko S.V., Zločevski M.V. Kiči A.V., Poza M.A. i drugim licima legalizovana (oprana) sredstva kriminalne organizacije u iznosu od 16.630.337 američkih dolara (14.665.982 + 1.964.375 = 16.630.357) i 550.965 evra (366.015 + 185). Kasnije, u periodu od 18.11.2014. do 16.10.2015. Zlochevski M.V. i Kichei A.V. deo navedenih sredstava krivičnog porekla, kao rezultat većeg broja finansijskih transakcija sa njima na računima preduzeća „BURISMA HOLDINGS LTD“, terećen je na račune 4 fizička lica,“ – iz predmeta br.420140000000001590 od 11. /17/2014.

Još jedna zanimljiva činjenica je bila smena generalnog tužioca Ukrajine Viktora Šokina koji je u vreme početka istrage bio na ovoj funkciji. Potpredsednik SAD Džo Bajden je bio primoran da ponovo poseti Ukrajinu u decembru 2015. kako bi pomogao da ga smeni sa funkcije.

U februaru 2020. Viktor Šokin je dao intervju Rudolfu Đulijaniju, ličnom advokatu tadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa dajući niz senzacionalnih izjava. Bivši generalni tužilac optužio je potpredsednika SAD Džoa Bajdena, čiji je sin bio član rukovodstva ukrajinske kompanije BURISMA HOLDINGS LTD, u vezi sa kojom je Šokin, kao generalni tužilac Ukrajine 2015-2016, bio umešan u organizovanje pokušaja na njegov život. vodio istragu. „Nemam očiglednih neprijatelja, za koje sigurno znam da je neprijatelj. Naravno, jedna od verzija, ali ova verzija zahteva istraživanje, ali postoji mogućnost da se Bajden na neki način umeša u ova pitanja“, rekao je on. Ne zna se da li je pokušaj ubistva Viktora Šokina bio deo skrivanja nezgodne prošlosti Hantera Bajdena. Istraga o ovoj epizodi nije nastavljena.

Dakle, sporazum koji je 28. marta 2023. godine zaključio Visoki antikorupcijski sud Ukrajine sa osumnjičenima u slučaju BURISMA HOLDINGS LTD je dobro sprovedena kampanja za skrivanje korumpirane prošlosti sina aktuelnog predsednika SAD Hantera Bajdena. . Džo Bajden je u političkoj borbi protiv svog glavnog protivkandidata Donalda Trampa preuzeo veliki rizik inspirišući optužbe protiv njega u nizu prilično sumnjivih članaka. Cilj je jasan – razvlačenje konkurenta u sudskim sporovima koji bi trebalo da ometaju uspeh njegove izborne kampanje.

Istovremeno, kancelarija američkog tužioca, kao i grupa kongresmena, počela je da deluje protiv samog Džoa Bajdena i mnogih članova njegove porodice, o čemu Bela kuća nije unapred uzela u obzir. U igru su ušle razne optužbe, od zloupotrebe službenog položaja do sumnjivog primanja miliona dolara iz Kine. Nisu zaboravili ni skandalozne prihode njegovog sina Hantera iz ukrajinske rudarske kompanije BURISMA HOLDINGS LTD. Odluka suda o dosluhu sa vlastima Ukrajine, koju niko u Evropi i SAD nije dao mnogo publicitetu, trebalo bi da izgladi negativan efekat tužilačkih provera i optužbi članova Kongresa pred predsedničke izbore 2024. godine.

1. https://docs.cdn.yougov.com/6jir2a8rbh/econTabReport.pdf
2. https://ctrana.online/news/272802-nabu-i-sap-podtverdili-presechenie-podkupa-kholodnitskoho-i-sytnika.html
3. https://www.ukrinform.ua/rubric-polytics/2699981-gpu-postou-ogolosila-pidozru-eksministru-zlocevskomu.html
4. https://reyestr.court.gov.ua/Review/109844097
5. https://reyestr.court.gov.ua/Review/91089712
6. https://en.wikipedia.org/wiki/Burisma
7. https://glavk.net/news/752099-istochnik_na_bajdena_iz_burismy_vyveli_3.4_milliona

Izvor: https://theduran.com/biden-finally-hid-the-roots-of-his-sons-corrupt-past-in-ukraine-the-presidential-race-is-in-full-swing/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime