ŠOK! RUSI OTKRILI ŠTA UKRAJINCI RADE! OVO JE ZAPREPASTILO CEO SVET

0
Foto: Screenshot Youtube

Na ukrajinskim nuklearnim elektranama su razmeštene rakete za „HIMARS“ i inostrani sistemi PVO, kao i artiljerijsku municiju, velikog kalibra, rekao je direktor Ruske spoljno-obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

„Postoje pouzdani podaci da ukrajinske Oružane snage skladište oružje i municiju koju dobijaju od Zapada na teritorijama nuklearnih elektrana. Reč je o najskupljim i najdeficitnijim za ukrajinsku vojsku raketama za sisteme „HIMARS“, strane sisteme PVO, kao i artiljerijsku municiju velikog kalibra“, citira njegove reči pres-služba Spoljno-obaveštajne službe.

Prema obaveštajnim podacima, samo u poslednjoj nedelji decembra nekoliko železničkih vagona „smrtonosnog tereta“ dopremljeno je iz inostranstva preko železničke stanice Rafalovka u Rovensku nuklearnu elektranu.

„Želeo bih da se nadam da nikome u Kijevu neće pasti na pamet da namerno digne u vazduh takva skladišta u nadi da će izmoliti od SAD i njihovih saveznika još oružja i municije“, dodao je direktor službe.

Prema njegovim rečima, ovaj metod često koriste međunarodni teroristi. Istovremeno, kako je navedeno, taoci kijevskog režima sada nisu pojedinačni civili, već „desetine, pa čak i stotine hiljada stanovnika sopstvene zemlje i susednih država“.

Izvor: Kurir.rs, Sputnjik

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime