Spasoje Tomić: UNUCI SEКULE DRLJEVIĆA SINOVI JEVREMA BRКOVIĆA.

3

Crna Gora je svojevremeno od svog postanka pa do 1946 godine bila isključivo srpska država. Istina deceniju i nešto ranije počinje da se stvara jedna politika koju personifikuje Sekula Drljević naslanjajući se na ideologiju Ante Starčevića koja je ne samo srbofobna nego čak i rasistička.

Drljević je utabao put prvocrnogorcu Đilasu da pamfletom proglasi crnogorsku naciju koji se naknadno pokajao i rekao da je to glupost, ali je taj projekat zaživio i mi zaista imamo danas ljude koji se tako izjašnjavaju nacionalno. I da se odmah razumijemo, nemam ništa protiv toga, nemam problem sa prihvatanjem te činjenice, ali negdje se mora reći da crnogorska nacija koja je išla od uvjerenja da su ti Crnogorci dio srpskog stabla došla do toga da je zasnovana na srbofobiji i to onoj najgoroj, i mi tu čak više ne možemo reći da su ti ljudi Crnogorci već ih možemo nazvati Mrzisrbi.

Mrzisrbi počinju da se javljaju sa pojavom jednog mora se priznati harizmatičnog političara, suverenističke provinijencije, Slavka Perovića i njegovog LSCG. Perović je uz Jevrema Brkovića taj koji je Crnogorce doveo do toga da svoje sugrađane Srbe počnu da mrze. Dobro, opet treba biti iskren pa reći da je Brković svakako zaslužniji za to od Perovića a da ništa manje recimo za nastanak Mrzisrba zasluga nema i Miško Perović, nedeljnik Monitor i koncern Vijesti.

E sada opet LSCG Slavka Perovića je da opet budemo pošteni izrodio Cetinjski Putujući Cirkus, Ranka Đonovića, Mika Živkovića, Pustahiju, Cerovića i oni su svi unuci Drljevića, da bi sinovi Brkovića koji je dijete Drljevića postali i bukvalno i u prenosnom značenju njegov sin Balša samoproklamovani književnik, „istoričar“ Adžić Novak, Adnan Čirgić, Andrej Nikolaidis, Darko Šuković, Živko Andrijašević i plejada nekih u tom krugu manje bitnih likova. Namjerno u isto društvo nisam stavio Šerba Rastodera jer je on po porodičnom nasleđu Mrzisrb i prije pamfleta Đilasa iz 1946 a to dobro znaju svi oni koji su makar ovlaš čuli ime Osman Rastoder.

Zašto sve ovo pišem, pa jednostavno dragi moji prijatelji, obe godine nam je popis i svako onaj koji ne želi da bude Mrzisrb treba i mora da se izjasni kao Srbin, jer dualizam više nije opcija, jer Crna Gora nije srpska država ali će morati biti I SRPSКA, sviđalo se to nekome ili ne.

Novi centar

3 Komentari

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime