“Srbija 21” izlazi na izbore, zna kako se menja vlast

0
Boegrad, 9. februara 2020.- Oko 70 predstavnika razlicitih grupa gradjana iz cele Srbije, nekadasnji funkcioneri DS, LDP, URS, SDS porucili su danas, na okruglom stolu organizacije "Srbija 21" u Beogradu, da su spremni da se bore i izadju na izbore, a odluka o izlasku na izbore bice doneta uskoro. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ nr

Organizacija “Srbija 21” izaći će na parlamentarne i lokalne izbore koji će biti održani u aprilu, saopštio je danas u Beogradu Nenad Konstatinović na skupu te grupacije “U susret izborima”.

Konstatinović je kazao da su za tu odluku svi predstavnici lokalnih odbora, političkih grupa, grupa građana, kao i organizacija koje okupljaju mlade, manjine i nevladin sektor iz više od 100 gradova i opština širom Srbije, a koje su u organizaciji “Srbija 21”.

“Danas ovde nije samo Beograd, već cela Srbija. Upravo su nas razgovori sa vama učvrstili u stavu da je jedini pravi način za promenu vlasti Aleksandra Vučića i sistema SNS-a kroz institucije na izborima”, kazao je Konstatinović obraćajući se prisutnima na skupu u Centru Sava.

Navodeći da “Srbija 21” ne nudi neodgovorna i nerealna obećanja, Konstatinović je kazao da ova organizacija imaj plan i da ništa nije moguće uraditi na brzinu i preko noći.

“Okupljanje građana iz cele Srbije i učestvovanje na predstojećim izborima samo je prvi korak”, naveo je Konstatinović i dodao da će u naredna tri meseca stvoriti organizaciju koja može da se izbori za promenu izbornih uslova i promenu vlasti.

Prema njegovim rečima, svi koji su danas sedeli u sali u Centru Sava znaju kako se menja vlast, naučili su mnogo iz grešaka koje su pravili u proteklih 20 godina, a koje, siguran je, neće ponoviti.

“Sigurni smo da će nas u naredne dve godine biti dovoljno da na predsedničkim izborima 2022. godine pobedimo Aleksandra Vučića”, kazao je Konstatinović i pozvao sve pojedince, demokrate, predstavnike nevladinih organizacija, civilnog sektora, organizacija mladih, manjina… da se priključe njihovoj borbi za proevropsku demokratsku Srbiju.

Srđan Egić, kao predstavnik 25 lokalnih odbora iz Vojvodine, istakao je da je organizacija Srbija 21 prva razumela da Beograd nije cela Srbija, da su uvažili predloge i zahteve lokalnih zajednica i istakao da su to i razlozi što će zajedno sa tom organizacijom izaći na predstojeće izbore.

Jedan od osnivača “Srbija” 21 Bojan Đurić predstavio je šta, kako je rekao, obuhvata njihov precizan i opozicioni plan, odnosno plan snažne političke alternative politici koju vodi sadašnja vlast.

“Plan podrazumeva uporan rad na okupljanju demokratskih i proevropskih snaga, učešće na izborima i ulazak u Skupštinu. Zatim sledi stvaranje jake organizacije koja će institucionalno smeniti vlast”, kazao je Đurić.

Skupu su prisustvovali između ostalih Živa Lazić, Zoran Ostojić, Nebojša Cakić, Ivan Stevanović, Vuk Bučevac, Vladimir Kaluđerović, Marko Đurišić, Vladimir Jovanović, Gordana Čomić…

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime