Srbija 21 izlazi na parlamentarne izbore, Čomić čeka odluku proevropskih stranaka

0

Pokret Srbija 21 će učestvovati na parlamentarnim i lokalnim izborima u aprilu, najavio je danas Marko Đurišić, bivši član SDPS.

On je naveo da su članovi Srbija 21 u proteklom periodu obavili razgovore u više od 100 gradova i opština širom Srbije sa lokalnim odborima i organizacijama koje okupljaju mlade, manjine i organizacije nevladinog sektora.

„Nedvosmislen zaključak svih ovih razgovora je da je jedini pravi način promene vlasti Aleksandra Vučića i sistema Srpske napredne stranke kroz institucije i na izborima“, rekao je Đurišić na konferenciji za novinare u prostorijama pokreta.

Izjavio je i da ne žele da budu opozicija, već alternativa na putu ka modernoj, građanskoj, evropskoj Srbiji gde će ljudi znati i moći da se bore.

„Cilj je pravljenje zdravog političkog pokreta koji će smeniti Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima“, rekao je Đurišić.

On naveo da više nije član Socijaldemokratske stranke i da ga bole optužbe da je Srbija 21 „Vučićev projekat“ i da te optužbe govore više o onima koji ih iznose.

Čomić: Biću na listi ako dođe do dogovora s proevropskim strankama

Poslanica Demokratske stranke Gordana Čomić za koju je Etički odbor DS preporučio da bude isključena iz stranke, navela je da članovi Pokreta Srbija 21 žele da se obrate ljudima koji nemaju za koga da glasaju.

„Legitimno je da druge političke organizacije bojkot smatraju legitimnim, ali mi znamo da se institucije ne poklanjaju“, istakla je Čomić.

Vučković: Plovim pod zastavom DS

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković, jedna od onih koja je podržala Pokret je za Insajder rekla da misli da bi bilo dobro da DS promeni odluku o bojkotu izbora i da sa Srbijom 21, Zajedno za Srbiju i drugim srodnim partijama formira proevropsku listu. Na pitanje da li će se, u slučaju da DS ostane pri stavu da bojkotuju izbore, naći na listi Srbija 21, kaže da ona „plovi pod zastavom DS-a“.

Ona je za Insajder rekla da će se naći na listi Srbija 21 ako bude dogovora sa svim proevropski orijentisanim strankama i lokalnim pokretima.

Srbija 21 je pokret okupljen oko zajedničke deklaracije o evropskoj Srbiji koji su između ostalih podržali i Nenad Konstantinović (poslanik SDPS) , poslanice Nataša Vučković i Vesna Marjanović (DS), Gordana Čomić, potpredsednica Narodne skupštine; Petar Miletić, član predsedništva PSG, Milan Antonijević (Fond za otvoreno društvo), Bojan Klačar (CeSID), poslanik Marko Đurišić i Dejan Ranđić (Srbija 21).

Izvor: Beta, Insajder

 

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime