Srbija oštro reagovala povodom ukrajinskog napada na Miloša Bikovića

0
Foto: Skrinsot Tviter

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije oštro je reagovalo povodom potpuno neosnovanih tvrdnji ukrajinskog ministarstva inostranih poslova koja je slavnog srpskog glumca Miloša Bikovića nazvala „osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“.
Saopštenje srpskog ministarstva spoljnih poslova prenosimo u celosti:

„Povodom reakcije Ministarstva inostranih poslova Ukrajine na mreži „Iks“ od 24. januara 2024. godine na vest da će jedan od najcenjenijih srpskih glumaca Miloš Biković glumiti u novoj sezoni globalno poznate serije „Beli lotus“, u kojoj ukrajinska strana tvrdi da je reč o „osobi koja podržava genocid i krši međunarodno pravo“, Ministarstvo spoljnih poslova ukazuje na potpunu neosnovanost tvrdnji.

Republika Srbija baštini dugu tradiciju kulturnog stvaralaštva, te smo veoma ponosni na Ustavom zagarantovano pravo na slobodno naučno i umetničko stvaralaštvo.

Podvlačimo da su tvrdnje ukrajinske strane neutemeljene, budući da je Miloš Biković pre svega jedan od najpopularnijih i najtalentovanijih srpskih glumaca svoje generacije, koji je, iako mlad, već ostavio traga u srpskoj, ali i međunarodnoj kinematografiji.

Želimo da podsetimo da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić Milošu Bikoviću na Dan srpske diplomatije 2019. godine uručio povelju zbog izuzetnog ličnog doprinosa u promociji Srbije i njenog bogatog kulturnog stvaralaštva u svetu“.

Podsetimo, Biković koji je dobio ulogu u trećoj sezoni HBO serije „Beli lotos“ našao je meti Ukrajinaca koji napdaju i američku pretplatničku televizijsku mrežu.

„Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa“, objavilo je Ministarstvo na društvenoj mreži Iks.
Izvor: INFORMER

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime