ŠTA JE MOSKVA PORUČILA SRBIMA?! Objavljeni detalji razgovora Vučića i Medvedeva

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev razgovarali su danas putem video-linka i potvrdili veoma dobre odnose Srbija i Rusija imaju na svim poljima saradnje.

Vučić i Medvedev, koji je i predsednik Sveruske političke stranke Jedinstvena Srbija, su u dugom i prijateljskom razgovoru govorili i o krizi izazvanoj pojavom korona virusa, ali i načinima kako da dve zemlje sarađuju po tom pitanju, saopštio je kabinet predsednika Vučića.

Predsednik Srbije je zahvalio na podršci Ruske Federacije našoj zemlji početkom velike zdravstvene krize i dodao da jedino pravo rešenje za spas naroda može da bude masovna upotreba vakcine protiv KOVID-19.

Istovremeno, predsednik Vučić i Medvedev istakli su dobru saradnju u svim međunarodnim institucijama.

Vučić je posebno zahvalio na podršci Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Medvedev je rekao da pozdravlja politiku Srbije koja se ponaša kao nezavisna i samostalna zemlja i ima prijateljski odnos prema Rusiji.

Dvojica sagovornika su se dogovorili da se, odmah po zajedničkoj pobedi nad korona virusom, sretnu uživo i razmene mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima.

Događaj je održan uoči Međunarodnog međupartijskog foruma „SOS+“ na temu „Privreda za ljude“.

Tanjug, ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime