STIGAO PROVOKATOR Nenad Čanak došao na Cetinje za 100 evra?!

0

U brobi za „građanska“ prava pljuje po srpskoj crkvi.

Posle skandaloznih najava da će doći na Cetinje, kao što su iz Vojvodine išli u Španski građanski rat da se bore protiv fašizma, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak stigao je u grad u kom će se u nedelju ustoličiti mitropolit Joanikije.

Iskusni politički lider poznat po agresivnom deklarativnom zalaganju za ljudska prava i toleranciju, došao je da sa komitama protestuje protiv verskog čina ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog, evidentno vređajući osnovna verska prava velikog broja građana Crne Gore.
Iako ne postoji nikakav drugi skup, osim neprijavljenog komitskog, Čanak se i ovom prilikom tobože zalaže za to da sve prođe mirno. Kao da incident mogu da naprave mitropolit i patrijarh SPC, a ne oni kojima se predsednik LSV pridružuje:

– Važno je da budem tamo i da obezbedimo da ti protesti budu građanski. Ono što može da se desi je varnica za uvođenje vanrednog stanja u Crnoj Gori, da bi onda to bio izgovor da se napravi zaokret u deinstitucionalizaciju, da zamrzne odnose sa NATO, traži pomoć od Srbije. Ako bi se molio nekome ili nečemu, to bi bilo da slučajno ne padne kap krvi jer će ona upaliti balkansko bure baruta i to samo zbog besramne potrebe za vlašću pojedinaca – objasnio je ranije za Tanjug svoju ulogu na Cetinju predsednik LSV.

Podsetimo, DPS Mila Đukanovića nudi 100 evra svima koji se pridruže skupu na Cetinju, pa je izvesno da je i Nenad Čanak za određenu svotu novca pristao da dođe u Crnu Goru.

Redakcija lista Alo pokušala je da stupi u kontakt sa Čankom kako bi nam odgovorio na pitanje da li je već dobio 100 evra ili je u pitanju neka druga cifra, ali nam on nije odgovorio.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime