Stomatološka komora Srbije demantuje lažne vesti o zubaru iz Novog Sada: Zahtevamo da se mediji uzdrže senzacijonalističkog izveštavanja

0

Zubar iz Novog Sada, koji je jedan od tri pacijenata koji se nalazi na respiratoru u Kliničkom centru Vojvodine, u subotu je testiran na korona virus, i on se uredno javljao lekarima.

Prema saznanjima naše redakcije zubar iz Novog Sada ima sarkoidozu pluća.

NIJE ISTINA da je znao da ima Koronavirus i istovremeno radio, kako su to pojedini mediji zlonamerno plasirali radi što veće senzacije. Kada je dobio virus javljao se nekoliko puta lekarima, ali ga nisu primili na infektivno. Njegova supruga poseduju svu medicinsku dokumentaciju koja dokazuje da se redovno javljao lekarima.

S obzirom na to da je ovaj stomatolog izazvao veliku medijsku pažnju, oglasila se i Stomatološka komora Srbije, u kojem moli medije da se suzdrže od neproverenih informacija.

 

Poštovani članovi Stomatološke komore Srbije,

Obaveštavamo Vas da je Stomatološka komora Srbije neposredno po saznanju da je naš kolega, stomatolog iz Novog Sada zaražen virusom COVID -19, preduzela mere u cilju razjašnjavanja celokupne situacije sa kojom se povodom ovog događaja, opravdano zabrinuti, suočavaju stomatolozi i njihovi pacijenti.

Stomatološka komora Srbije ima obavezu da štiti profesionalni integritet svih svojih članove i zahteva da se mediji uzdrže senzacijonalističkog izveštavanja, povodom slučaja kolege koji je obavljao svoj posao pružajući pomoć pacijentima i postupao u skladu sa preporukama, što je njegova lekarska dužnost, a dok se ne utvrde sve činjenice vezane za ovaj slučaj.

Sa tim u vezi, Stomatološka komora Srbije poslala je zahtev Ministarstvu zdravlja RS, da što pre ispita okolonosti u vezi sa ovim događajem, da bi javnost mogla da bude adekvatno informisana.

Takođe izdato je i saopštenje za medije.

Zahvaljujemo se i pridružujemo kolegama koje pružaju svesrdnu podršku obolelom članu naše komore i njegovoj porodici.

Vaša Stomatološka komora Srbije

 

Novi centar

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime