Stranka Istina izmešta kladionice van gradskog jezgra

0

Stranka Istina namerava da u novom sazivu Skupštine Novog Sada pokrene inicijativu za projektovanje i uređenje tematskih četvrti u Novom Sadu.

U skladu sa tim bi se izmestile kladionice i kockarnice iz gradskog jezgra i ostalih naseljenih mesta, kao posebna tematska celina.

Naš cilj je da kladionice i kockarnice izmestimo iz gradskog jezgra, a ne da ih ugasimo ili zabranimo, jer ih ima u prekomernom broju u Novom Sadu. Svedoci smo da u nekim delovima grada, u krugu od 200 – 300 metara imamo i po nekoliko kladionica. Čemu to? Smatramo da je tolika izloženost loša i štetna po građane svih uzrasta, pri tom se i kvari slika Novog Sada“, naglasila je predsednica stranke Istina Ivana Vujasin.

Ona je protiv bilo kog vida zabrana i diskriminacija, ali i protiv prekomerne izloženosti potencijalnim zavisnostima, što kockanje svakako jeste.

Plan i program stranke Istina za Novi Sad je da pravimo tematske četvrti, što smatramo velikim turističkim potencijalom Novog Sada. Stoga bi sve kockarnice bile izmeštene u delu grada koji bi bio organizovan za tu namenu. Dobra strana takvog poteza je višestruka: bila bi jača i bolja kontrola maloletničkog kockanja, kao i onih koji uplaćuju tikete za njih, a sa druge strane bi tako organizovan koncept bio atrakcija i privlačio bi strane i domaće turiste, što bi svima bilo od koristi“, dodala je Vujasin.

Stranka Istina će u dogovoru i saradnji sa urbanistima predložiti pojedine delove grada koji bi bili pogodni za stvaranje tematskih četvrti. Takođe bi organizovali javne tribine i razgovore sa sugrađanima, ne bi li ih upoznali sa našim idejama.

Mi radimo za Novi Sad i sve njegove građane, zato nam je bitno i njihovo mišljenje, jer zajedno možemo da donosimo odluke koje su svima u interesu“, zaključuju u ovoj partiji.

Stranka Istina se kandiduje za gradske izbore u Novom Sadu pod rednim brojem 7.

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime