STRAŠNE UVREDE BAJDENU IZ IRANA – „KAD VEĆ NEMATE DOBRO PAMĆENJE…“: Oglasili se iz ministarstva, stiglo i UPOZORENJE

0

Iran je poslao upozorenje Americi.

„SAD neće uspeti u svojim pokušajima da podstaknu nemire i mešaju se u unutrašnje poslove Irana“, rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanaani. Njegova izjava dolazi nakon što je američki predsednik Džo Bajden podržao antivladine proteste širom Islamske Republike.

Podsetimo, protesti i sukobi sa policijom izbili su prošlog meseca nakon što je devojka Mahsa Amini (22) umrla u pritvoru nakon što ju je pritvorila iranska policija za moral u Teheranu jer je nosila „neprikladnu“ maramu. Njena porodica je tvrdila da je bila mučena.

„S obzirom na činjenicu da nema savetnike od poverenja niti dobro pamćenje, podsećam ga da je Iran toliko jak i nepokolebljiv da ne bi popustio pred njegovim okrutnim sankcijama i besposlenim pretnjama“, rekao je Kanaani u subotu, a prenosi Press TV. Diplomata je naveo da Islamska republika „neće biti zabrinuta zbog intervencija i izjava političara umornog od uzaludne kampanje protiv Irana“. „Zajedno ćemo braniti nezavisnost Irana“, dodao je on.

Ova izjava Iranskog zvaničnika dolazi nakon što je Bajden govoreći novinarima u Portlandu, nazvao iransku vladu „opresivnom“ i rekao da je iznenađen „hrabrošću ljudi i žena koje izlaze na ulicu“. „Mislim, zaista je bilo neverovatno“, rekao je Bajden.

Zbog ovoga su SAD već uvele dva kruga sankcija protiv iranske moralne policije i nekoliko zvaničnika, uključujući dva ministra u vladi. U protestima je nastradalo najmanje 240 ljudi, javila je novinska agencija HRANA, koja izvještava o pitanjima ljudskih prava.

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime