Sudija Majić: Dičimo time kako su svi u vreme komunizma sa osnovnom školom mogli svake godine na letovanje, i tako dalje, što nije normalno, znate? To nigde ne postoji

0

Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda, gostovao je 15. februara u Novom Sadu na tribini pod nazivom „Srbija kao nedovršena država“. Organizatori ove tribine bili su pokret Novi optimizam i Vojvođanski kulturni klub Vasa Stajić.

Velika prašina se digla oko Majićevog govora, konkretno oko dela gde poredi sadašnjost sa socijalizmom. Naime, Majić je rekao da nije normalno da ljudi sa osnovnom školom idu na more, kao što je bilo u socijalizmu:

Kazao je kako je u stvari reč o jednom ,,užasnom mešanju socijalnih karata”:

Mi ne smemo zaboraviti da smo mi izašli u ove najnovije faze iz jednog velikog eksperimenta koji se zove to komunističko razdoblje, odakle zapravo mi crpimo tu ideju jedinstva vlasti, nepostojanje podele vlasti , jedno užasno mešanje karata socijalnih, gde se zapravo i dan danas dičimo time kako su svi sa osnovnom školom mogli svake godine na letovanje, i tako dalje, što nije normalno, znate? To nigde ne postoji. To jednostavno nije realno.

Mnogima se nije dopala ova izjava:

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime