“Šumadijska regija” prekinula saradnju s PSG i podržala opoziciju u bojkotu

0

Upravni odbor “Šumadijske regije” doneo je odluku da se pridruži opozicionim strankama, pokretima i udruženjima okupljenim u bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima.

Kako je saopšteno iz te organizacije, posle prekida saradnje sa Pokretom slobodnih građana, “stvorili su se uslovi za nesmetanu saradnju sa svima kojima je prioritet rušenje autoritarnog režima Aleksandra Vučića, bez pristajanja na trule političke kompromise”, a samim tim i na “besmisleno učešće na nedemokratskim izborima sa unapred poznatim pobednikom”.

“Šumadijska regija” će u srpskoj opoziciji zastupati stavove o “preko potrebnoj regionalizaciji i decentralizaciji Srbije i povratku prava gradjana na istinsku lokalnu samoupravu”, dodaje se u saopštenju.

Saopšteno je i će se ta organizacija zalagati za odbranu ljudskih prava i građanskih sloboda i evroatlantske integracije.

“Smatramo da je potrebno nastaviti saradnju sa strankama u bojkotu i posle nedemokratskih izbora zakazanih za 21. jun”, navodi se u saopštenju.

UO “Šumadijske regije” je imenovao Anu Santrač za svoju predstavnicu na zajedničkim sastancima opozicije koja se opredelila za bojkot izbora.

N1

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime