SzS, PSG… traže hitan sastanak REM

0
Beograd, 30. aprila 2020.- Nekoliko minuta nakon 18 casova, kada je na snagu stupila zabrana kretanja koja ce trajati do subote u 5 ujutru, lideri dela opozicionih politickih stranaka okupili su se u znak protesta ispred Narodne skupstine u Beogradu.Medju njima su predsednik PSG Sergej Trifunovic, Zoran Lutovac iz Demokratske stranke, Dragan Ðilas (S SP), Bosko Obaradovic iz Dveri, Boris Tadic iz Socijaldemokratske stranke i drugi. FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ nr

U saopštenju koje kao srpska opozicija potpisuju SzS, PSG, SDS, Ne davimo Beograd, Građanska platforma, Državotvorni pokret Srbije, traži se hitno zakazivanje sednice saveta REM, na kojoj bi, kako se navodi, bila doneta odluka o oduzimanju frekvencije Pink radiju.

Kao objašnjenje za oduzimanje dozvole potpisnici navode da je tri večeri za redom radio Pink u 20.30h prenosio psovke i uvrede sa konkretnim imenom, koje, kako tvrde, šalje organizovana grupa tokom policijskog časa sa krovova pojedinih zgrada, koristeći postavljeno ozvučenje.

Takođe navode da policija ne reaguje na prijave građana tim povodom, te da je, po njihovoj oceni, pitanje trenutka kada će doći do fizičkih sukoba.

Tanjug

 

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime