TELO MRTVOROĐENE BEBE STAVILA U VEŠ MAŠINU Otpuštena glavna sestra u pećkoj bolnici!

0

Bolnica u Peći saopštila je danas da je otpuštena glavna sestra ginekološkog odeljenja koja je telo mrtvorođene bebe stavila u veš mašinu

“Dok čekamo okončanje disciplinskih postupaka i odluku nadležih organa, danas smo razrešili dužnosti načelnika odeljenja ginekologije i glavnu sestru na tom odeljenju“, navodi se u saopštenju.

Bolnica navodi da priprema plan za uvođenje drugih mera kako bi se unapredile unutrašnje organizacione procedure.

U saopštenju se dodaje da bolničko osoblje “oseća najdublje žaljenje zbog ovog događaja“, i da uprkos činjenici da je ceo incident rezultat nepažnje radnika, to ne umanjuje ozbiljnost slučaja. Prištinski mediji su ranije preneli da je u bolnici u Peći suspendovano sedmoro zaposlenih.

Prošle nedelje je u Opštoj bolnici u Peći rođena beba bez znakova života, a njeno telo je, kako navode prištinski mediji, stavljeno u mašinu za pranje veša. „Slučaj se dogodio prošle nedelje. Tužilac je izašao na lice mesta. U tužilaštvu smo u početnoj fazi istrage i ne možemo da podelimo više informacija zbog osetljivosti slučaja. Tužilac se sastao sa roditeljima bebe i obavestio ih o celom slučaju“, izjavio je portparol tužilaštva u ovom gradu Škodran Nikići.

Izvor: Alo.rs

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime