TERORISTIČKI NAPAD U TEL AVIVU: Automobilom se zaleteo među ljude u parku, stradala najmanje jedna osoba NAPADAČ UBIJEN (VIDEO)

0
Foto: Printscreen

Izraelske vlasti saopštile su kasno večeras da je najmanje jedna osoba ubijena, a šestoro je ranjeno u napadu u Tel Avivu.

Nije odmah bilo jasno šta se zapravo dogodilo, ali je izraelsko ministarstvo spoljnih poslova nagovestilo da se radi o terorističkom napadu, preneo je AP.

Izraelska policija je saopštila da je automobil naleteo na grupu ljudi kraj popularnog parka pored mora pre nego što se prevrnulo.

Policajci su pucali na vozača i nije odmah bilo poznato u kakvom je stanju, ali su na društenim mrežama objavljeni video snimci na kojima se vidi telo na zemlji pored prevrnutog vozila.

Kako je navedeno ubijen je 30-godišnji muškarac, a pomoć je ukazana ranjenim osobama.

Napad se dogodio u vreme pojačane napetosti posle izraelskih udara iz vazduha na ciljeve ekstremista i u pojasu Gaze i u Libanu, i oružanog napada na okupiranoj Zapadnoj obali u kome su ubijene dve sestre Izraelke.

Tome je prethodilo nasilje i neredi na svetilištu u jerusalimskom Starom gradu gde se nalazi džamija Al-Aksa.

Islamski ekstremistički Hamas vladajući u pojasu Gaze je odmah pohvalio napad u Tel Avivu označivši ga odgovorom na „zločine protiv džamije Al-Aksa i vernika“.

(Kurir.rs/Beta)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime