TREĆI NAPAD NA SRBE U SARAJEVU: Vlasniku zapaljene kuće rekli da mu ne valja ime i prezime!

0

U Sarajevu je ponovo zabeležen napad na srpsku imovinu.

U naselju Doglodi, treći put u kratkom vremenskom periodu, zapaljena je kuća Borislava Berjana, koji sa porodicom nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma živi u Višegradu, prenosi RTRS.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogosaca sprečena je veća šteta.

Kuća Berjana paljena je dva puta u novembru prošle godine.

On je izjavio da mu je u policiji rečeno da su to uradili migranti, ali ističe da sušedi tvrde da retko ili nikad ne viđaju ilegalne imigrante u naselju, što isključuje mogućnost da su oni podmetnuli požar.

„Rečeno mi je doslovce iz MZ Doglodi i policije, neću da ih imenujem, da mi ne valja ime i prezime. Ja svoje ime i prezime nikada neću promeniti, niti se stidim niti se bojim“, rekao je Borislav.

Ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Miloš Lučić izjavio je da najnoviji napad na srpsku imovinu u Sarajevu predstavlja direktan atak na povratak, pomirenje i stvaranje mirnog i bezbednog društva.

Lučić je apelovao na policiju i nadležna tužilaštva da se počinioci pronađu i kazne, jer se preostali Srbi u naselju Doglodi ne osećaju bezbedno i žive u strahu za život i imovinu.

Sarajevska policija obavila je uviđaj, a ni prethodna dva slučaja paljenja porodične kuće Borislava Berjana nisu rasvetljena.

 

Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime