U IME PRAVDE! Kapetan Dragan otkrio šta bi sada Novak trebalo da uradi!

0

Dragan Vasiljković osvrnuo se na nemila dešavanja u Australiji i sraman potez tamošnjih vlasti prema najboljem sportisti sveta, Novaku Đokoviću

Evo šta je Vasiljković rekao:

„Pošto slučaj Đoković nema presedana, mislim da je moja ekstradicija iz Australije najsličniji primer.
Nakon konsultacije sa mojim pravnim timom, koji je zajedno sa mnom prošao čitav put od prvostepene žalbe protiv odluke ministra, pa sve do Komiteta UN-a (čiju odluku očekujemo ove godine) evo i mog skromnog mišljenja.

Smatram da Novak treba da nastavi pravnu bitku! Dobro je što je otišao nakon odluke Federalnog suda, jer, ukoliko je želeo da ostane do kraja pravne bitke, morao bi da ostane u pritvoru.

Time što je otišao nije se odrekao prava na žalbu, već je sebi samo olakšao položaj, pošto pravnu bitku njegov advokatski tim u Australiji može da nastavi i bez njegovog prisustva.

Naime, da bi zatražio pomoć međunarodnih institucija, a tu pre svega mislim na Komitet UN-a, ali i druge međunarodne institucije za zaštitu ljudskih prava, mora iscrpiti komplentan pravni put u Australiji. Nakon ove odluke Federalnog suda Novak ima pravo žalbe na Visoki kraljevski sud Australije ,i tek posle odluke tog suda, pravni put bi bio iscrpljen. Bez obzira hoće li Novak više ikada otići na taj turnir, smatram da treba da nastavi pravnu bitku, radi zaštite svoje ličnosti i ugleda, a i u ime pravde!

Lično sam prošao sličan put i nisam odustao. Verujem da neće ni on, ja ću ga u tome podržati“ rekao je Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime