U migrantskom prihvatnom centru u Kikindi izbila ogromna tuča, koristili ašove i noževe!

0

U prihvatnom centru kod Kikinde, u nedelju tokom popodnevnih časova, izbila je tuča između migranata, tokom koje su osmorica mlađih muškaraca, starosti između 20 i 30 godina zadobili povrede.

Oni su sanitetskim vozila dovezeni u kikindsku bolnicu iz desesetak kilometara udaljenog Prihvatnog centra, koji se nalazi u nekadašnjoj upravnoj zgradi Poljoprivrednog preduzeća „29. novembar“:

– Dvojica su zadržana u bolnici. Jedan migrant je hitno operisan, a drugi zadržan na Odeljenju urologije. Ostali su pušteni nakon što su im povrede zbrinute na Prijemnom odeljenju. Povrede kod svih migranata su nanete oštrim predmetima- saznali smo od u ovaj krvavi incident dobro obaveštenog izvora. Povređenim migrantima su konstatovane ubodne rane u predelu butina, glave i drugih delova tela.

Navodno su tokom masovne makljaže korišćeni noževi i ašovi po leđima. Policija je reagovala, ali se nije oglasila zvaničnim saopštenjem. Incidenti poput ovog nisu neuobičajeni, naročito otkako ovde više ne borave porodice, nego isključivo samci.

Prihvatni centar je utočište migrantima iz Sirije, Bangladeša, Maroka, Alžira… Prihvatni centar zvanično je otvoren 2017. godine, a u rekonstrukciju objekta uloženo je 250.000 dolara, Novac je donirala Katolička organizacija za pomoć (CRS) iz SAD.

Prema ranijim podacima, kapacitet Prihvatnog centra podrazumeva smeštaj 250 osoba, ali se u ovom objektu nalazi veći broj migranata.

ALO, KURIR

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime