U PONEDELJAK NOVAC NA RAČUNIMA GRAĐANA SRBIJE Saldo se uvećava za 30, onda za još 20 evra! U januaru stiže još 20.000 dinara

0

Građani Srbije koji su se prijavili za novčanu pomoć, dobiće ponovo 30 evra od države, a zatim ubrzo i još 20 evra

Tačan datum isplate novčane pomoći države, na koju imaju pravo svi punoletni građani, sada je poznat.

Svi punoletni građani, uključujući i penzionere i nezaposlene, dobiće 30 evra 1. novembra. Sledećih 20 evra stiže u decembru, a da bi dobili novi novac od države, ovo je sve što treba da znate.

Isplata 30 evra pomoći svim punoletnim građanima, koji su se za tu pomoć prijavili u aprilu, počinje 1. novembra. Reč je o drugih 30 evra iz paketa „30 +30“ za koji smo se već prijavili.

Automatska isplata

Nakon toga, u decembru stiže i dodatnih 20 evra. Za ovaj nije potrebna prijava ukoliko ste se u aprilu prijavili za paket „30 +30“. Ukoliko, se međutim, niste prijavili, za ovih 60 evra, imate mogućnost da se prijavite za 20 evra i prijava će trajati od 15. do 30 novembra.

Detalji prijave biće saopšteni naknadno, ali se tehnički neće razlikovati od ranijih načina.

Pomoć penzionerima

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju. Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.

Naši najstariji građani, kako je ranije najavljeno, početkom naredne godine dobiće i od države po 20.000 dinara. Ovaj novac sledovaće sve penzionere bez obzira na visinu penzije.

Ministar Siniša Mali je pomenuo i pomoć od 20.000 dinara koju će početkom sledeće godine dobiti svi penzioneri u Srbiji.

– Punoletne državljane Republike Srbije, koji su se za to prijavili, do kraja godine očekuje najpre 30 evra, od 1. novembra, a zatim i 20 evra u decembru. Ukoliko ste u medjuvremenu promenili banku i ugasili račun, u toj istoj banci ćemo vam otvoriti namenski račun na koji ćemo vam uplatiti novčanu pomoć. Za one koji su u medjuvremenu postali punoletni, ili se nisu prijavili za 30+30 evra, prijava preko portala Uprave za trezor za dodatnih 20 evra će trajati od 15. do 30. novembra. Nastavljamo sa podrškom našim gradjanima – rekao je Mali.

Pomoć od 30 plus 30 plus 20 evra

Ministar finansija Siniša Mali je naveo da je za tri paketa pomoći prošle i ove godine država izdvojila oko osam milijardi evra, što je pomoglo da se očuvaju radna mesta i proizvodni kapaciteti.

– Nama je učešće javnog duga u odnosu na BDP i dalje ispod 60 procenata, a pogledajte druge zemlje, primera radi Francusku, Španiju, ili one u regionu poput Hrvatske. Njima je javni dug otišao preko 80, čak i preko 100 odsto u odnosu na BDP – naveo je Mali.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime