U Vranju formiranje gradske vlasti: Desnica potiskuje SPS

0

Srpska desnica (ne)očekivano dobija veće šanse da bude u sastavu vladajuće koalicije u Vranju i polako potiskuje SPS, javlja portalu InfoVranjske izvor iz Gradskog odbora SNS u Vranju.

Rastu šanse Srpske desnice da bude deo gradske vlasti, a smanjuju se izgledi vranjskih socijalista, jer su «uslovi» Desnice prihvatljiviji u odnosu na SPS, iako su osvojili 13 odborničkih mandata u Skupštini Grada, pet više od socijalista – nagoveštava sagovornik InfoVranjskih.

Po njegovim rečima, «Desnica uvažava broj odbornika SNS u lokalnom parlamentu».

Oni ne žele ništa drugo osim da zadrže direktorska mesta u dve javne ustanove na čijem su čelu njihovi kadrovi, jedno javno preduzeće i, ako može, jedno mesto u Gradskom veću. To je sve što bi hteli, a što je skrominije od onoga što želi SPS – ističe sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala primećuje «da u GrO SNS jačaju raspoloženje i spremnost da se sa Desnicom konačno formira gradska vlast, dok je istovremeno u porastu odioznost prema socijalistima i njihovim ambicijama u budućoj vladajućoj koaliciji».

SPS je «drčniji» u svojim ambicijama da bude deo lokalne vlasti, pre svega jer su socijalisti još uvek pod pritiskom «istorijskog» nasleđa, dve i po decenije neprekidne vladavine Vranjem – ocenjuje sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, još uvek aktuelne direktorke javnih ustanova Narodni univerzitet i Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Gordana Dimitrijević i Ivana Tasić, kadrovi su Srpske desnice.

Prema nekim indicijama, Dimitrijevićeva se vratila u staro jato, Jedinstvenu Srbiju, ali to ne sprečava Desnicu da traži zadržavanje njenog direktorskog mesta za neki od svojih kadrova.

S. Kostić

Infovranjske

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime