UDARNA VEST! Crna Gora na nogama! Milo uradio totalno neočekivanu stvar

0

Doneta odluka.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doneo je odluku da se lokalni izbori u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju održe 5. decembra 2021. godine.

– Raspisujem izbore za odbornike u: Skupštini opštine Mojkovac, Skupštini opštine Petnjica i Skupštini Prestonice Cetinje. Izbori će se održati 5. decembra 2021. godine – navodi se u odluci Đukanovića, saopšteno je iz Službe za informisanje predsednika Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da ova odluka stupa na snagu danom donošenja, te da će biti objavljena u “Službenom listu Crne Gore” i u “Službenom listu Crne Gore – opštinski propisi”.

SNP: Sprečiti Đukanovića da čestim lokalnim izborima drži društvo u stalnoj tenziji

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore saopštla je da “izražava zabrinutost zbog namere predsednika države Mila Đukanovića da do 6. oktobra raspiše lokalne izbore u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju, uprkos tome što se većina partija na vlasti slaže da bi izbore u ovim opštinama trebalo održati naredne godine zajedno sa ostalih deset opština”.

– Naime, u skupštinskoj proceduri se nalazi Predlog dopuna Zakona o lokalnoj samoupravi, kojim se predlaže da se mandat lokalnoj vlasti u opštinama Mojkovac, Petnjica, Cetinje, Ulcinj i Berane produži do proleća, kada bi se održali izbori u 17 opština i eventualno u Tuzima, ako bi tamošnji lokalni parlament sam sebi skratio mandat – ističe se u saopštenju SNP.

ALO

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime