Udarna vest! CRNA GORA ŠALJE JOŠ VOJSKE NA KOSMET! Evo šta se dešava!

0
Kosovo i Metohija, Srbija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane (MO) saopštilo je danas da Vojska Crne Gore (VCG) nastavlja učešće u misiji KFOR na Kosovu, a da odluka o proširenju misije, odnosno upućivanju jedinice nivoa voda, nije mogla biti doneta zbog situacije izazvane koronavirusom, određenih budžetskih restrikcija i kašnjenja u usvajanju Budžeta za 2021. godinu.

NEVIĐENI SKANDAL: Tomin čovek posvađao Srbiju i Poljsku!

Za tako ozbiljne aktivnosti, kao što je učešće u međunarodnim misijama i vojnim aktivnostima u inostranstvu, kako ističu iz tog resora, sredstva se planiraju unapred, a uobičajeno je da se proces planiranja, obuke, pripreme i upućivanja u misiju, realizuje duži vremenski period.

„S tim u vezi, ističemo da ovakve aktivnosti nije moguće realizovati bez kvalitetnog procesa planiranja“, navodi se u saopštenju.

VRATIO BIH SE SUTRA NA KOŠARE: Ispovest vojnika Rovčanina čija se lična karta vidi na JEZIVOM SNIMKU terorista OVK (VIDEO)

Podsećaju da su MO i VCG u misiji KFOR prisutni sa dva lica od 2018. godine. Vojska Crne Gore učestvuje u operaciji KFOR sa štabnim oficirom na dužnosti zamenika načelnika za inžinjeriju u Odeljenju za inžinjeriju i planove u Komandi misije u Prištini, dok Ministarstvo odbrane Crne Gore učestvuje sa civilnim licem na dužnosti savetnika za ljudske resurse u NATO timu za vezu, pri komandi operacije u Prištini (NALT – NATO Advisory and Liaison Team), prenose Vijesti.

Iz Ministarstva odbrane su naglasili da Crna Gora jeste i da će ostati kredibilan saveznik.

http://ŠEŠELJ RASPALIO DA ODJEKUJE STUDIO – Ja veće g*vno nikada nisam video! (VIDEO)

„Transatlantski region ne može biti stabilan i siguran bez integrisanog zapadnog Balkana. Imajući u vidu da je jedan od naših prioriteta siguran i prosperitetan region, Crna Gora će i dalje imati konstruktivnu ulogu u jačanju regionalne stabilnosti. U skladu s tim, mi ćemo nastaviti da podržavamo napore NATO-a na Kosovu, u okviru svojih mogućnosti“, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: IN4S

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime