UDARNA VEST! Vojska Srbije u prvom stepenu pripravnosti!

0

Ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović otišli u Rašku.

ŠEŠELJ IZNEO PLAN ZA KOSOVO Vreme je da Srbija to učini!

Oni obilaze deo snaga Vojske Srbije, koje se nalaze u prvom stepenu pripravnosti.

Obilasku je prethodio sastanak sa komandantima dela jedinica Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

HAOS NA KOSOVU! Napadnuti Srbi na Brnjaku (FOTO)

Podsetimo, na jugu Srbije četvrti dan za redom traje napetost na administrativnim prelazima ka KiM Jarinje i Brnjak nakon odluka prištinskih vlasti da zabrane srpske tablice na KiM.

Oba prelaza su blokirana, s jedne strane su specijalne jedinice ROSU, a s druge nezadovoljni Srbi. Takođe, oblast nadleću helikopteri Kfora.

RUSIJA PORUČILA AMERIMA I EVROPI Ili ćete vi otrezniti vaše albansko čedo Kosovo ili ćemo to učiniti mi!

Ministar odbrane Srbije je poručio da su jedinice Vojske Srbije u povišenoj borbenoj gotovosti u garnizonima Raška i Novi Pazar, jer na taj način država želi da pošalje jasnu poruku da se više neće dogoditi pogrom srpskog naroda.

“Naša vojska ne provocira, ali je spremna da zaštiti narod ukoliko se dogodi bilo šta što ugrožava njegov život. Važno mi je da vidim da su ovi ljudi raspoloženi i spremni. Oprema i tehnika koju smo nabavljali je u pravim rukama profesionalaca”, istakao je ministar.

Stefanović ocenjuje da predsednik Aleksandar Vučić povlači odlične poteze u cilju deeskalacije trenutnog stanja na severu KiM.

On je komentarisao i pozivanje “obe strane” da se uzdrže od provokacija, koje stiže iz EU.

“Šta je to uradio Beograd? Svaka provokacija bila je od strane Prištine. I ono što ste mogli da vidite i na Jarinju i Brnjaku. Nažalost i najnoviji događaj, prebijanje Srba. Sve ono što se dešava ukazuje koliko je predsednik bio u pravu kada je govorio da će se to dešavati. Da je to deo organizovane kampanje”, ukazao je ministar.

Stefanović dodaje i da očekuje reakciju EU i Kfora, ali da je trenutno najvažnije zaštiti živote Srba, preneo je Sputnjik.

Izvor B92/RTS/Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime