Ugledne demokrate tražile sastanak s Lutovcem, on im pismenim putem odgovorio da NEMA VREMENA

0

Nekoliko uglednih članova Demokratske stranke koji su potpisom podržali održavanje sednice Glavnog odbora DS u nedelju, zatražilo je sastanak sa aktuelnim liderom DS Zoranom Lutovcem, međutim, on je to odbio, saznaje “Blic”.

Kako kaže izvor “Blica” iz vrha DS, nekolicina uglednih imena od kojih su neki čak osnivači ove partije želala je da ukaže Lutovcu na greške koje su činjene u prethodnom periodu.

– Želeli smo kroz razgovor da ukažemo predsedniku Demokratske stranke na sve greške koje su počinjene u prethodne dve godine. Na ujedinjenje koje već godinu dana sprečavaju druge stranke Saveza za Srbiju. Na politički ponor u koji klizi DS gde će potpuno nestati ukoliko se ne trgne – kaže naš sagovornik.

Isti izvor navodi da su inicijatori sastanka želeli da apeluju da se prestane sa osudama onih koji drugačije misle.

– Želeli smo takođe da apelujemo na predsednika da prestane drugačije mišljenje da naziva “Vučićevim rušenjem DS-a”, jer niko u DS-u nije, niti će biti Vučićev. Mi smo protivnici ovog režima poslednjih 30 godina, a ne samo ove dve. Poštujemo odluke DS o Savezu za Srbiju i bojkotu izbora – navodi isti izvor.

Zoran Lutovac pismeno je odgovorio da nema vremena za sastanak.

Među inicijatorima sastanka su pojedina velika imena demokrata- prof. Vida Ognjenović, prof. Dragoslav Šumarac, prof. Dragan Domazet, šef poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije Goran Ćirić, te istaknuti članovi Branislav Lečić, Tamara Tripić, Vojislav Janković… Dopis je zvanično uputio prof. Slobodan Milosavljević.

Blic

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime