UHAPŠEN HARADINAJ! Tužilaštvo u HAGU potvrdilo hapšenje

0

Specijalizovano tužilaštvo Kosova danas je zvanično saopštilo da je u petak na Kosovu uhapsilo Nasima Haradinaja na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje koje je izdao sudija Specijalizovanih veća Kosova.

Ranije istog dana uhapšen je Hisni Gucati, šefa Udruženja veterana OVK, nakon čega je prebačen u pritvorsku jedinicu Specijalizovanih veća Kosova u Hagu.

Obojica su uhapšena jer su u proteklih par sedmica objavljivali dokumentaciju o istragama ovog tužilaštva, a medijima su učinili dostupnim i podatke o žrtvama i svedocima.

Specijalizovani tužilac je pre nekoliko dana poručio da će procesuirati sve koji su ometali istragu i zastrašivali žrtve i svedoke u predstojećm postupcima.

Gucati, a verovatno i Haradinaj, biće procesuirani zbog krivičnih dela protiv pravosuđa, odnosno zbog zastrašivanja svedoka, odmazde i povrede tajnosti postupka.

U skladu sa svojim mandatom i zakonodavstvom Kosova, Misija Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX) obezbedila je operativnu i logističku podršku Specijalizovanom tužilaštvu u vezi sa ovim hapšenjima.

Kosovska policija (KP) je takode pružila operativnu podršku Specijalizovanom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

Espreso, Tanjug

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime