Uhapšen jedan od 10 najtraženijih ljudi- suosnivač narko kartela Gvadalahara!

0

ČIVAVA – Jedan od osnivača narko kartela Gvadalahara Rafael Karo-Kvintero (69), poznat pod nadimkom Narko de Narkos, uhapšen je u meksičkom gradu Gvačoči, piše portal Hronika.eu

Devet godina nakon izlaska iz zatvora, Karo-Kvintero je ponovo uhapšen, a za poznatim narko bosom su izdata dva naloga za hapšenje – jedan je izdao meksički državni tužilac, a traži ga i Amerika.

Pravosuđe SAD ponudilo je nagradu od 20 miliona dolara za informacije koje bi dovele do njegovog hapšenja što je bila najveća ponuđena nagrada za jednog begunca. Do pre nekoliko sati, FBI ga je smatrao jednim od 10 najtraženijih ljudi na svetu.

Na poternici FBI piše da je Karo-Kvintero trenutno član Sinaloa kartela gde je i rođen.

„Bio je sakriven u planinama i nije silazio odatle”, rekao je bivši šef DEA Mark Vidžil.

Stručnjaci ističu da je ovo najvažnije hapšenje u šestogodišnjem mandatu predsednika Meksika Andresa Manuela Lopeza Obradora, čak važnije i od hapšenja narko bosa Hozea Antonija Hepeza Ortiza, vođe moćnog kartela Santa Rosa de Lima, koji je uhvaćen u oktobru 2021.

Karo-Kvintero je tražen zbog navodnog učešća u otmici, mučenju i ubistvu specijalnog agenta DEA Enrikea Kikija Kamarene 1985. godine. On je zbog toga i uhapšen u Kostariki iste godine i izručen je Meksiku, gde ga je sud osudio na 40 godina, ali ga je sud oslobodio posle odležanih 28 godina, 2013. godine.

Međutim, dve godine kasnije sud je ponovo izdao poternicu za njim.

Karo-Kvintero je sa Migelom Anhelom Feliksom Galjardom i Ernestom Fonsekom Kariljom osnovao kartel Gvadalahara.

https://prst.rs/uhapsen-jedan-od-10-najtrazenijih-ljudi-suosnivac-narko-kartela-gvadalahara/

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime