UKRAJINCI RAZARAJU DONJECK AMERIČKIM ORUŽJEM?! Pojavio se snimak – sve ugljenisano i u pepelu, od zgrada ostale ruine!

0

Navodno su ukrajinske snage napale Donjeck sa raketama HIMARS američke proizvodnje.

Ukrajinske snage izvele su napad na Donjeck koristeći sistem za višestruko lansiranje raketa HIMARS američke proizvodnje, pri čemu je jedna raketa pogodila zgradu gradske uprave, saopštile su lokalne vlasti u nedelju, prenosi RT. Četiri osobe su navodno ranjene.

Aleksej Kulemzin, gradonačelnik Donjecka, objavio je snimak na svom Telegram nalogu koji prikazuje gomilu ruševina oko onoga što je izgledalo kao gradska uprava. Drugi snimak koji je postavio Kulemzin pokazuje veliku štetu na zgradi, kao i nekoliko havarijskih i ugljenisanih automobila u blizini. Prema podacima Teritorijalne odbrane Donjecke Narodne Republike (DNR), tokom granatiranja su ranjene četiri osobe.

U međuvremenu, lokalne vlasti su za RIA Novosti saopštile da razmatraju napad na gradsku upravu, a jedan zvaničnik je rekao da će fragmenti granata biti predati na balističko ispitivanje. Moskva je više puta optuživala Ukrajinu da gađa stambene blokove i civilnu infrastrukturu u raznim gradovima Donbasa, pri čemu su udari često rezultirali razaranjima, povredama i smrtnim slučajevima.

Od početka ruske vojne kampanje u Ukrajini, zapadne zemlje su Ukrajini isporučile značajnu količinu oružja, municije i druge pomoći. SAD su, posebno, dostavile Ukrajini 20 sistema HIMARS i municiju za njih, koju je Kijev navodno koristio za gađanje civila u brojnim prilikama.

 

(MONDO)

Ostavi utisak

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime